Yazar Temel Demirer gözaltına alındı

Yazar Temel Demirer bu sabah İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Ethem Sarısülük'ün ailesinin evinde de polis arama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Temel Demirer Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığı belirtilen bir soruşturma kapsamında bu sabah gözaltına alındı. Ankara'da da Gezi eylemleri sırasında polis kurşunuyla vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesinin evinin de aralarında bulunduğu çok sayıda eve polis baskını düzenledi. İstanbul’daki evinde gözaltına alınan Temel Demirer'in Ankara’ya götürüleceği öğrenildi.

İKRAR SARISÜLÜK: AĞABEYİM ARANIYOR

Ankara’da ise çok sayıda kişinin gözaltına alındığı baskınlarda Ethem Sarısülük’ün evine de polis gitti. Sarısülük'ün kardeşi İkrar Sarısülük, Twitter’dan yaptığı açıklamada polislerin ağabeyi Mustafa Sarısülük’ü aradıklarını söyledi. Soruşturmada gözaltı sayısının ise artabileceği belirtiliyor.

Gözaltına alınanlar, HDP Çankaya İlçe Yöneticisi Bengü Aslı Bayramoğlu , HDP eski Ankara il eş başkanı Ahmet Aday ve Can Ersoy. Heval Elçi ve Temel Demirer İstanbul’dan getiriliyor. Pazartesi emniyet, Salı savcılık ifadeleri alınacak.

(HABER MERKEZİ)