Elçiliğe ateş açanlara kovuşturma izni

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ABD Büyükelçiliği'ne ateş açan 4 kişi hakkında 'Yabancı bir devlete karşı hasmane hareketlerde bulunmak' suçundan kovuşturma yapılmasına izin verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Büyükelçiliği'ne 20 Ağustos'ta silahla ateş açılması soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne ateş edilmesi olayıyla ilgili 4 kişi hakkında kovuşturma izni verdi. Kovuşturma izni, "Yabancı bir devlete karşı hasmane hareketlerde bulunmak" suçunu kapsıyor.

Başsavcılık, saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Ahmet Çelikten, Osman Gündaş, Ersin Bayram ve T.B.K. hakkında TCK 306. maddesinde yer alan 'Yabancı bir devlete karşı hasmane hareketlerde bulunmak' suçundan fezleke hazırladı. Yasa gereği de bakanlıktan izin talep edildi.

HANGİ CEZAYI ÖNGÖRÜYOR?

TCK'nın 306. maddesi ise şöyle: "Türkiye devletini savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak şekilde, yetkisiz olarak, yabancı bir devlete karşı asker toplayan veya diğer hasmane hareketlerde bulunan kimseye 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası verilir. Fiil sonucu savaş meydana gelirse faile müebbet hapis cezası verilir. Fiil, sadece yabancı devletle siyasal ilişkileri bozacak veya Türkiye devleti veya Türk vatandaşlarını misilleme tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak nitelikte ise faile 2 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilir. Siyasal ilişki kesilir veya misilleme meydana gelirse 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Bu maddede yer alan suçun kovuşturulması Adalet Bakanının iznine bağlıdır."

(HABER MERKEZİ)