Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: YPG Esad ile ittifak yapacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York Times gazetesinin İdlib konusundaki başyazısına açık mektupla yanıt verdi. Çavuşoğlu, gazetenin insani felaket uyarısının doğru olduğunu ama bir noktanın atlandığını belirtti. Bakan, 'YPG ile Esad'ın İdlib'i geri almak için ittifak yapacağını' belirtip, "Washington'ın bölgedeki gerçek müttefiklerinin kim olduğunu değerlendirme zamanı geldi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York Times gazetesine geçen hafta İdlib konusunda yayımladığı bir başyazı konusunda açık mektup gönderdi. Çavuşoğlu açık mektupta, NYT'nin başyazıda yaptığı 'İdlib'de insani felaket' uyarısının yerinde olduğunu ancak 'Beşar Esad yönetimi ile ABD destekli YPG arasındaki ittifakın gözardı edildiğini' yazdı.

"Başyazı bir diğer sorunlu gelişmeyi gözardı ediyordu: Esad'ın saldırıdaki müttefikleri ABD tarafından destekleniyor" diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Yeni gelen haberlere göre, Suriye'den faaliyet gösteren bir terör örgütü olan ve Amerikalı vergi mükellefleri tarafından ödenen silahlar ile yardımın gittiği YPG Esad'la bir ittifak kurdu ve temmuz ayında varılan anlaşma kapsamında ona, İdlib'i muhaliflerden geri almasında yardım etmek için birlik gönderiyor."

"Başını YPG'nin çektiği sözde Suriye Demokratik Güçleri'nin üst düzey liderlerinin yeni Suriye'de kendilerine yer edinmek için Suriye rejimiyle resmi görüşmeler yapmasından bu yana ittifak derinleşti" diyen Çavuşoğlu, mektubuna şu sözlerle son verdi: "YPG'nin Suriye içinden, Türkiye sınırına sadece birkaç kilometre mesafede faaliyet göstermesi savunulamaz. Washington'ın bölgedeki gerçek müttefiklerinin kim olduğunu değerlendirme zamanı geldi." (Dış Haberler)