Ankara katliamında karar duruşması: Adalet mücadelemiz bitmeyecek!

10 Ekim katliamı davasının karar duruşmaları 31 Temmuz- 2 Ağustos tarihlerinde Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki mahkeme salonunda görülecek. Katliamın gerçekleştiği mitingin düzenleyicileri arasında yer alan meslek örgütleri ve sendikalar, karar duruşması öncesi açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 'Emek, Barış ve Demokrasi' talebiyle 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'daki mitinge çağrı yapan DİSK, KESK, TTB ve TMMOB, IŞİD’in bombalı saldırısı sonucu 103 kişinin hayatını kaybettiği yüzlerce kişinin yaralandığı katliam davasının 31 Temmuz- 2 Ağustos tarihlerinde Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki mahkeme salonunda görülecek karar duruşması öncesi ortak açıklama yaptı.

TTB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Başkanı Emin Koramaz ve DİSK İç Anadolu Bölge Temsilcisi Cafer Konca'nın katıldığı basın toplantısında ortak açıklamayı, kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun okudu. Açıklamada, "Ağıtlarımız, gözyaşımız, acılarımız ve öfkemizle yoğrulan adalet mücadelemiz hiç bitmeyecek" denildi ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu "gerçek sorumlular" yargılanana kadar mücadelenin süreceği belirtildi.

'DEVLETİN SORUMLULUĞUNUN ÜSTÜ ÖRTÜLMÜŞTÜR'

Açıklamada, "Katliama göz yuman, soruşturmayı bulandıran, sorumluluğu bulunan hiçbir kamu görevlisi yargılamaya dahil edilmeyerek devletin sorumluluğunun üstü örtülmüştür. 23 ay 50 celse Sıhhiye Adliyesi'nde görülen dava, karar duruşması olması beklenen duruşma için Sincan'a taşınmıştır. Soma katliamı davasının karar duruşmasının siyasi hesaplarla ertelenmesinin ardından, işçileri göz göre göre ölüme gönderenlere verilen ödül gibi cezalar henüz hafızadayken, 10 Ekim katliamının karar duruşmasının Sincan'a kaçırılması manidardır" ifadelerine yer verildi.

'YARIN HEPİMİZ ORADA OLACAĞIZ'

Tüm sorumlular yargılanana kadar mücadelelerinin devam edeceğini belirten açıklamanın ardından konuşan KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik davaya kitlesel katılımın sağlanması için çağrıda bulundu. Karar duruşması için meslek birlikleriyle birlikte kriz masası kurduklarını aktaran Bozgeyik, "Bu davada asıl sorumluların yargılanmadığı bir süreçle karşı karşıyayız. IŞİD'lilerin Ankara'ya geliş süreçlerini engellemeyen Emniyet görevlileriyle ilgili avukatların talepleri önceki dava süreçlerinde reddedildi. Türkiye'deki toplumsal muhalefetin adaletten yana tutuma sahip çıkması konusunda  bizim de hazırlıklarımız var. Soma'da da gördük işçi katliamıyla ilgili gerçek sorumlular yargılanmadı. 10 Ekim'de de adil bir yargılama olmayacağına dair, işleyen adalete dair bir ön yargımız var. Katliamda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanması için taleplerimiz devam edecek. Meslek örgütleri olarak bir kriz masası kurduk. Davanın takipçisiyiz ve bundan sonra da takipçisi olacağız. Mahkemenin Sincan'a taşınarak hem kamuoyundan hem de basından engelleme girişimi söz konusudur. Bunlara rağmen yarın hepimiz orada olacağız" dedi.

VELİ AĞBABA: UNUTURSAK KALBİMİZ KURUSUN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da yaptığı yazılı açıklamayla katliam davasına katılım çağrısı yaptı. Ağbaba,"10 Ekim Ankara Gar katliamının karar duruşması öncesinde en büyük beklentimiz, bu gözü dönmüş terör örgütünün ve yargılanmakta olan  üyelerinin hukukun evrensel ilkeleri çerçevesinde en ağır cezaları almasıdır. Bu bakımdan tüm kamuoyunu 10 Ekim katliamının karar duruşmasına karşı duyarlı olmaya ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine destek olmaya çağırıyoruz. Yitirdiğimiz tüm masum canlarımızın anısına sahip çıkmaya çağırırken, bu katillerden hukuk önünde hak ettikleri cezaları alması umuduyla tüm halkımız 31 Temmuz günü saat 09:30’da Sincan Cezaevi Kampüsü’nde başlayacak olan 10 Ekim katliamının karar duruşmasına davet ediyoruz. Ve bir kez daha 10 Ekim Katliamı için unutursak kalbimiz kurusun diyoruz" dedi.