İzmir'de Suruç anması: Hiçbir düş yarım kalmayacak

Suruç Katliamı'nda yaşamını yitirenler İzmir'de düzenlenen etkinlikle anıldı. Gençlik örgütleri adına açıklama yapan Tuana Oğuz, "Acımız ilk günkü gibi taze fakat öfkemiz acımızdan çok büyük. Hep birlikte 33 düş yolcusuna bir kez daha söz verelim: Hiçbir düş yarım kalmayacak" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Suruç Katliamı’nda hayatını kaybedenler, İzmir'de gençlik örgütleri tarafından anıldı. Basın açıklamasını yapan Tuana Oğuz, "Suruç davasında 6'ncı duruşma görülecek ve sanıklar hala mahkemeye getirilmedi, yaralıların müştekiliklerini kabul etmeyen ve defalarca değişen bir heyet var" dedi.

İzmir’deki gençlik örgütleri, Suruç'ta 20 Temmuz 2015'te yaşanan IŞİD saldırısında yaşamını yitiren 33 kişi için anma etkinliği düzenledi. İzmir Müzisyenler Derneği ve Yeni Kapı Tiyatrosu’nun katılımıyla Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen anmada, "Yaşasın Devrimci Dayanışma", "Suruç’un Hesabı Sorulacak’’ sloganları atıldı.

Gençlik örgütleri adına basın metnini okuyan Tuana Oğuz, "AKP diktası canlı bomba listesinde adı bulunanları yakalamak yerine Suruç’a gidenlerin araçlarını defalarca durdurup ararken, bombacılar onlar için sadece ‘bir avuç öfkeli genç’ olarak kalmıştır. Suruç Katliamı ülkede bir dönüm noktası olmuş, ülke adeta savaş konseptiyle yönetilmeye başlanmış, hemen hemen her ay bir şehir merkezinde bombalar patlamış ve yüzlerce insanımız katledilmiştir" dedi.

'KATLİAMDA YARALANANLAR CEZAEVİNDE TUTULUYOR'

Katliamda yaralananlar ve tanıklardan bazılarının cezaevinde olduğunu söyleyen Oğuz, "Katliamın üzerini kapatmaya çalışanlar Suruç’ta yaralananları, tanık olanları baskı altına almaya çalışıyor ve çeşitli saçma gerekçelerle cezaevlerinde tutuyor. Bugün, 11 Suruç gazisi tutuklu. Davanın avukatlarından Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar tutuklu bulunuyor" diye konuştu.

'SANIKLAR HALA MAHKEMEYE GETİRİLMEDİ'

Katliam sanıklarının mahkemeye getirilmediğini belirten Oğuz, "Suruç davasında 6'ncı duruşma görülecek ve sanıklar hala mahkemeye getirilmedi, yaralıların müştekiliklerini kabul etmeyen ve defalarca değişen bir heyet var. Ankara Gar Katliamı'yla Suruç Katliamı arasındaki ilişkinin üstüne gidilmeyen bir dava süreci yaşanmakta. Dava süreci, dosyayı hızlıca kapatmayı hedeflediklerini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

'ONLARIN HAYALLERİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ'

"İlk günkü gibi birçok gençlik örgütü bir araya geldik ve hesap soruyoruz" diyen Oğuz, şöyle: devam etti:

"Acımız ilk günkü gibi taze fakat öfkemiz acımızdan çok büyük. Bu yüzden 33 düş yolcusunun eşit ve özgür bir dünya kurma hayallerini yerine getirmek bugün hepimizin boynunun borcudur. Kampüslerden sokaklara acımızla öfkemizle direncimizle hep birlikte mücadele etmekten başka bir çıkış yolumuz yoktur. Bugün buradaki kalabalık dosta güven düşmana korku salsın hep birlikte 33 düş yolcusuna bir kez daha söz verelim: Hiçbir düş yarım kalmayacak."