Hrant Dink cinayeti davasında tanığa 1 ay disiplin hapsi cezası

Hrant Dink cinayetiyle ilgili tanık olarak dinlenen dönemin jandarma istihbarat görevlisi Gökhan Arslan, cinayet planının görüşüldüğü toplantıya katıldığını, fakat erken çıktığı için bir şey bilmediğini iddia etti. Mahkeme, Arslan'a "tanıklıktan ve yeminden sebepsiz çekinme" suçundan 1 ay disiplin hapis cezası verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Tim Komutanı Gökhan Arslan hakkında "tanıklık yapmaktan çekinmek" suçundan 1 ay disiplin hapis cezası verildi.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya, tutuklu yargılanan dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Ali Öz ile tutuksuz yargılanan yardımcı istihbarat elemanı Erhan Tuncel'in aralarında bulunduğu 8 sanık katıldı.

AVUKAT BAKIRCIOĞLU: BİLGİSİNİN OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL

Duruşmada, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Tim Komutanı Gökhan Arslan dinlendi. Samsun'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılan Arslan, cinayetten önce tasarının konuşulduğu istihbarat toplantısına katıldığını söyledi. Arslan, cinayetten sonra yapılan toplantıdan erken ayrıldığını, bu nedenle fazla bir şey bilmediğini iddia etti.

Bunun üzerine avukat Hakan Bakırcıoğlu, cinayetin önlenmesi için herhangi bir işlem yapıp yapmadığını sordu. Arslan, tasarı konuşulduğunu ancak kendisine bir şey söylenmediği için herhangi bir işlem yapmadığını belirtti.

Avukat Bakırcıoğlu, "Unsur komutanları kendisine bilgi vermek zorunda. Toplantıda kendisi de var. Bilgi sahibi olmaması mümkün değildir ve söyledikleri doğruyu yansıtmamaktadır" diyerek daha fazla soru sormayacağını söyledi.

SAVCIDAN, SUÇ DUYURUSU TALEBİ

Gökhan Arslan'ı, Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan da uyardı. Arslan, bildiklerinin bu kadar olduğunu savundu. Başkan Ali İhsan Horasan, tanık hakkında disiplin cezası uygulanabileceğini söyleyerek taraflara görüşünü sordu. Tarafların konuya ilişkin talebi alındıktan sonra cumhuriyet savcısı da tanık hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tanık Gökhan Arslan'ı, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 60. maddesiyle düzenlenen "tanıklıktan ve yeminden sebepsiz çekinme" suçundan 1 ay disiplin hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Dönemin Trabzon Jandarma Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hüsamettin Polat ve dönemin İstanbul Emniyet Müdürü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Bülent Köksal da dinlendiği duruşmaya yarın devam edilecek. (İSTANBUL/DHA)