Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı. İş insanı Mehmet Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlediği basın toplantısında yeni kabineyi açıkladı. Erdoğan, Mehmet Ersoy'un Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapacağını söyledi.

Mehmet Ersoy, 1968 yılında İstanbul'da doğdu. Alman Lisesi’nde öğrenciyken düzenlediği tur organizasyonlarıyla turizm sektörüne giriş yapan Ersoy, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

Etstur’un Yönetim Kurulu Başkanı olan Ersoy, 2000 yılında kurduğu Voyage Otelleri, 2001’deki girişimi Didimtur, 2006'da açtığı Jetset ve Ucuzabilet ile turizme pek çok marka kazandırdı. 2011’in Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan oteli Maxx Royal Belek ve akabinde açılan Maxx Royal Kemer ile turizmdeki atılımlarını sürdürdü. Aynı zamanda Akdeniz’in en iddialı golf sahalarından Montgomerie Maxx Royal’i bünyesinde bulunduran tesis, 2013 yılından bu yana dünyanın en prestijli turnuvalarından biri olan European Tour Turkish Airlines Open finallerine de üst üste 3 yıl boyunca ev sahipliği yaptı.

2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak Türkiye’nin tek cruise gemisi işletmecisi olan Mehmet Ersoy, 2017 yılında online rezervasyon platformu odamax.com’u kurdu. (HABER MERKEZİ)