Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevlendirildiğini açıkladı. TOKİ'de çeşitli kademelerde görev yapan Kurum, 2009 yılından beri Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesini açıkladı. Erdoğan, Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanı olduğunu söyledi.

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara dünyaya geldi. Kurum, Ankara Mimar Kemal Lisesi’nin ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

Kurum, 1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak çalıştı.

2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak görev yapan Murat Kurum, 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine geldi.

2009-2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda uzman olarak çalıştı. 2009 yılından bugüne kadar Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. (HABER MERKEZİ)