Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zehra Zümrüt Selçuk'un Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı olduğunu açıkladı. Ekonomi mezunu olan Selçuk İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörülüğü görevini yürütüyor. Selçuk 59’uncu AK Parti hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Atilla Koç'un kızı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yemin ederek göreve başladı. Beştepe'de yeni kabineyi açıklayan Erdoğan; Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'na Zehra Zümrüt Selçuk'un getirildiğini açıkladı.

Zehra Zümrüt Selçuk, 1979 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nin ardından Bilkent Üniversitesi’nde ekonomi lisansı öğrenimi gördü.

ABD'de Michigan Üniversitesi’nde ekonomi doktorasına başlayan Selçuk, Teksas Üniversitesi’nde işletme doktorasına devam etti ve aynı üniversitede muhasebe ve enformasyon yönetimi yüksek lisansı da yaptı.

2003-2007 yılları arasında Teksas Üniversitesi’nde araştırma asistanı, 2007’den itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı SESRIC’te (İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi) kıdemli araştırmacı olarak görev yaptı. Halen SESRIC İstatistik ve Enformasyon Direktörüdür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladıCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı

SESRIC’teki çalışmaları sırasında toplumsal cinsiyet, demografi, iş gücü, çok boyutlu yoksulluk ölçümleri, eğitim ve inovasyon, bilgi performans sistemleri, bankacılık ve finans, kalkınma yardımları gibi alanlarda faaliyet yürüttü. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik birçok projenin ve kapasite geliştirme programının koordinatörlüğünü yaptı.

Çok sayıda Türkçe ve İngilizce yayını bulunmaktadır. Yerli ve yabancı üniversitelerden dereceler, burslar, sertifikalar almıştır.

KADEM Ankara Temsilciliği ve Denetleme Kurulu Üyeliği, Kadın Birliği Platformu Üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Bilkent Üniversitesi Mezunları Derneği Üyeliği bulunuyor.

Zehra Zümrüt Selçuk, 59’uncu AK Parti hükümetinde 2005-2007 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Atilla Koç'un kızı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kimdir?Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kimdir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir?Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir?