Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay kimdir?

Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcı oldu. Oktay, 19 Haziran 2016'dan bugüne kadar Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay'ı Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'na getirdi.

Fuat Oktay, 1964 yılında Yozgat'ın Çekerek ilçesinde doğdu. 1985 yılında, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı.

1990 yılında ABD'de Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans programlarını tamamladı. Aynı üniversitede endüstri mühendisliği alanında doktora derecesini alarak, havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında uzmanlaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladıCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı

Beykent Üniversitesi’nde İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı yaptı. Hem kamu, hem de özel olmak üzere, birçok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulundu, bu şirketlerin bazılarında genel müdür, başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi.

2008-2012 yılları arasında Türk Hava Yolları (THY) Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

2 Ocak 2012 tarihinden 19 Haziran 2016 tarihine kadar Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüttü. 19 Haziran 2016 tarihinden bugüne kadar Başbakanlık Müsteşarlığı yaptı. (HABER MERKEZİ)

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir?Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir?