Suruç'ta yaralanan bir kişi daha hayatını kaybetti

Suruç'ta dün hayatını kaybeden Şenyaşar kardeşlerin cenazesinde polis gaz bombası attı. Suruçta çıkan olaylar sırasında yaralanan 64 yaşındaki Esvet Şenyaşar da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suruç'ta dün yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden Esved Şenyaşar ile Fadıl Şenyaşar'ın  cenaze törenine polis katılımcıları dağıttı. Gaz bombaları ile kortej dağıtılırken gözaltına alınanlar oldu. Olaylar sırasında yaralanan  Esvet Şenyaşar da akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Suruç'taki silahlı kavgada hayatını kaybeden Esved Şenyaşar ile Fadıl Şenyaşar'ın cenazeleri de ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine katılmak isteyenler polisin zırhlı araçlarla çevrelediği mezarlığa alınmadı. Cenazeye sadece aile bireyleri katılabildi. Cenazeye katılmak üzere mezarlığa gelen kalabalıkla polis arasında arbede yaşandı. Polisler cenaze için gelenlere biber gazı ve tazyikli su ile saldırdı.

Olay sırasında HDP Şanlıurfa milletvekili adayı Songül Arpa alnından hafif şekilde yaralandı.

YILDIZ TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan olayda hayatını kaybeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız'ın cenazesi defnedildi. Suruç Devlet Hastanesi morgundan alınan Yıldız'ın cenazesi, yakınları tarafından araçla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Hicret Camisi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı milletvekilleri de katıldı.

Suruç'taki olaylar sırasında yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gören Esvet Şenyaşar (64) akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Şenyaşar'ın  ölümüyle, olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükselmiş oldu.

HASTANEDE ÇIKAN OLAYLAR SIRASINDA YARALANDI

Esvet Şenyaşar'ın Suruç Devlet Hastanesi'nde çıkan olaylar sırasında ağır yaralandığı belirtilmişti.

Şenyaşar’ın otopsisi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Hacı Esvet Şenyaşar'ın otopsi işlemleri için avukat yönlendirdiklerini söyledi. Celal ve Adil Şenyaşar kardeşlerin otopsilerinin aileden habersiz bir şekilde yapıldığını ifade eden Toğrul, 3 yaralının daha Antep'teki çeşitli hastanelerde olduğu bilgisini verdi. Toğrul, Hacı Esvet Şenyaşar'ın cenazesinin Suruç'a yarın getirilebileceğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP cenaze Suruç