Ankara'da AK Parti standı: 'Konuşmamız yasak 'her şey güzel gidiyor' yaz sen!'

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala Güvenpark'ta kurulan stantlarda "Cumhur" ve "Millet" ittifakları adına seçim çalışması yürütenlerle konuştuk. "Millet İttifakı" üyesi partiler adına çalışanlar umutlu, "Cumhur İttifakı" adına çalışanlar kararlı görünüyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 24 Haziran'a sayılı günler kala "Cumhur İttifakı" ile "Millet İttifakı"nın Ankara Güvenpark'taki stantlarında seçimin nabzını tuttuk. Millet İttifakı stantlarında seçim çalışması yürüten partililerin moralleri çok yüksek, Cumhur İttifakı için çalışanlar ise seçimin galibi olacaklarına kesin gözüyle bakıyorlar.

AK PARTİLİLERE EMEKLİDEN TEPKİ: BİZ BU ÜLKENİN EVLADI DEĞİL MİYİZ?

AK Parti'nin seçim çalışmaları Güvenpark'ta iki farklı stantta yürütülüyor. Özellikle partiye üyelik işlemlerinin yapıldığı stantlara gelenlere seçim broşürleriyle bilgi veriliyor. Seçim çalışmalarının nasıl gittiğine dair konuşmak istediğimiz bir görevli "izin almadan" konuşamayacaklarını söyleyerek, "Çalışmalar iyi, her şey güzel gidiyor yaz sen" diye ekliyor. Arka sıralardan yükselen bir ses ise “Biz yine kazanacağız” diyor. Bu cevabın ardından bir emekli, partinin standına gelip AK Parti üyesi olduğunu fakat bu seçimlerde AK Parti'yi desteklemeyeceğini söyleyerek "Bir partili de ağzına emeklinin adını almıyor. Biz bu ülkenin evladı değil miyiz ağabey!" diye dert yanınca partililer tarafından bir köşeye çekiliyor ve aralarında kısık sesle konuşuyorlar. Stanttan uzaklaşan emekli vatandaşın yanındakine, "Söyledim kaygımı. Yine de bu sefer vermeyeceğim oyumu" dediğini duyuyoruz.

'DEVLET BAHÇELİ İLE İLGİLİ SORULARA, ADININ GEREĞİNİ YAPTI, CEVABINI VERİYORUZ'

AK Parti'nin standının yanı başında müttefiki MHP'ninki var. Bu standa özellikle gençlerin ilgisi fazla. Bir partili çalışmaların çok güzel gittiğini, "Resmen halk bizi bekliyormuş burada" diyerek anlatıyor. Her kimlikte insanın MHP standını ziyaret ettiğini aktaran partili, "Özellikle 15 Temmuz'dan sonra liderimiz Devlet Bahçeli'nin takındığı tutumu insanlar destekliyorlar. Devlet Bahçeli ile ilgili sorulara, adı gibi gereğini yaptığını söyleyerek cevap veriyoruz. Vatanın birliği için böyle olması gerekiyor. İnsanlara bunu anlatıyoruz" dedi. Aynı görevli, "İttifakın bozulması ihtimaline dair insanların kaygısı var mı?" sorusuna ise, "İnsanlar sonuna kadar bu ittifaka güveniyor. Asla öyle bir kaygıları yok" yanıtını verip CHP standını işaret ediyor ve "Biz ilk turda kazanacağız. Onlar hayal kuruyorlar. Bu hayallerle kırk sene daha yaşarlar" diyor.

'İNCE ALANDA ÇALIŞANLARIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRDI'

Millet İttifakı'na üye partilerin stantları ise yolun karşısında... CHP, SP ve İYİ Parti'nin stantlarındaki partililerin moral ve motivasyonu, Cumhur İttifakı'nın stantlarında bulunanlardan daha yüksek. CHP standındakiler çalan müziğe eşlik edip gelenleri dansa davet ederek karşılıyor. İnsanların kendilerine yoğun ilgi gösterdiği söyleyen Çankaya Gençlik Kolları Başkanı Hikmet Tanıl bazı seçmenlerin kendilerine "Genel seçimde MHP'ye oy vereceğim ama cumhurbaşkanlığı seçiminde oyum Muharrem İnce'ye" dediğini anlatıyor. Tanıl, "Halkımız genel olarak OHAL'den ve KHK'lardan yakınıyor. Bu kadar korkulan bir dönemde iktidardan bıktığının göstergesidir bu" diyor. Cumhurbaşkanı adayı İnce'nin alanda çalışanların işlerini kolaylaştırdığını söyleyen Tanıl, "Bizim adayımız 81 milyonu kucaklıyor. Onlar kıraathane açacağız derken biz fabrika açacağız diyoruz. Bizim adayımızın çözüm iddiası insanları etkiliyor. İnce toplumun geniş bir kesiminin dili oldu. Sayın Muharrem İnce alanda çalışanların işini kolaylaştırdı" diye özetliyor CHP'deki havayı.

'ÖBÜRLERİ GİBİ BENCİLLİK YAPMIYOR ADAM'

Güvenpark'ta yoğun ilgi gören bir diğer stant ise İYİ Parti'ninki. "İnsanların aradığı parti bu. Biz hırsızlıklardan yolsuzluklardan bıktık" diyen İYİ Parti'nin görevlisi Serdar Ünal, "İnsanlar bunu istiyor. İnsanları ikna etmekte hiç zorlanmıyoruz. İnsanlar artık yeter diyor. Kim ne derse desin bu devran dönecek. Bütün esnafı gezdik, hemen hemen hepsi değişimin olacağını söylüyor" diye konuştu.

Bu sırada yakasında CHP rozeti olan bir emekli vatandaş İYİ Parti'nin standına gelerek kolaylık diliyor. CHP seçmeninin İYİ Parti'ye sempatisinin olduğunu söyleyen vatandaş,"CHP'nin 15 milletvekilini göndermesi de buna dayanıyor. Kılıçdaroğlu bugün çok güzel bir görevi yerine getirdi. Öbürleri gibi bencillik yapmıyor adam. Ben de İYİ Parti'yi ziyaret ederek siyasette hoşgörünün mümkün olabileceğini gösterdim" açıklamasını yaptı.

'KİMSEYİ İKNA ETMEYE ÇALIŞMIYORUZ'

Temel Karamollaoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 100 bin imza topladığı dönemde Güvenpark'taki Saadet Partisi'nin standına saldırı olmuştu. Çalışmalarına o günden bu yana aynı yerde devam eden partililer umutlu olduklarını söylüyorlar. Şişirdikleri balonlarla ve broşürlerle yoldan geçenlere partinin faaliyetlerini anlatan Selim Altıntaş bu zamana dek tanıklık etmediği bir ilgiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor. Altıntaş, "Bize ilgi ve alaka muazzam. İnsanlar Temel Karamollaoğlu'nu çok seviyorlar. Başka partiden gelenlere faaliyetlerimizi anlatıyoruz ama kimseyi ikna etmeye çalışmıyoruz. Kendi davamızı anlatıyoruz" diye anlatıyor. İnsanların "Niye birleştiniz?" sorusunu çok sık sorduğunu söyleyen Altıntaş, "Ülkenin geleceği için birleşmemiz gerekiyordu. Mesele vatan olunca gerisi teferruat" yanıtını verdiklerini aktarıyor. Baraj sorunu olmadığı için dip dalgayı hissettiklerini belirten Altıntaş, "Seçim sonuçlarını gördüğünde insanlar çok şaşıracaklar" diyor.