FETÖ Çatı Davası'nda 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Darbe girişiminden önce başlatılan FETÖ soruşturmasının ardından açılan dava karara bağlandı. Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın aralarında olduğu 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da 15 Temmuz darbe girişiminden önce başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında açılan ve kamuoyunda "FETÖ Çatı Davası" olarak bilinen, aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 67'si firari 75 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, 4 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 17 yıl 4'er ay, 3 sanığa ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, Zaman Gazetesi kurucularından Alaeddin Kaya, Dilaver Azim, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy ve Fetullah Gülen'in akrabası Kazım Avcı ile avukatları ve sanık yakınları katıldı.

4 gün üst üste görülen duruşmaya, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Hidayet Karaca, savcının mütalaasına karşı savunmasını tamamladı. Savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme sanıklara son sözlerin sordu. 7 sanık da suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti.

'BU KADERİMSE KEDERLENMEYE GEREK YOK'

Savcının mütalaasına karşı 4 gün boyunca savunma yapan Hidayet Karaca son sözünde, "Ben televizyondaki görevimden ayrılırken, 'Allah var gam yok' demiştim. Yine anı şeyi söylüyorum. Bu kaderimse o zaman kederlenmeye gerek yok. Onun dışında söyleyecek bir sözüm yok" dedi.

Karaca'dan 'STV kimlere para verdi' sorusuna yanıt: AK Partililer de var, onlar niye yazılmıyorKaraca'dan 'STV kimlere para verdi' sorusuna yanıt: AK Partililer de var, onlar niye yazılmıyor

4 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 17 YIL HAPİS

Son sözlerin ardından mahkeme, duruşmaya 3 saat ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Hidayet Karaca, İlhan İşbilen, Kazım Avcı ve Alaeddin Kaya'ya, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "suç gelirlerini aklamak" ve "dini duyguları istismar ederek nitelikli dolandırıcılık" suçlarından da 17 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, bir dönem Fetullah Gülen'in avukatlığını yapan Abdülkadir Aksoy ile avukat Ali Çelik ve iş insanı Dilaver Azim'e "örgüt üyeliği" suçlamasından 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

FİRARİ SANIKLARIN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme, dava sürerken öldüğü tespit edilen Cemal Uşak hakkındaki davanın düşürülmesine, aralarında Fetullah Gülen, Osman Hilmi Özdil, Hamdi Akın İpek, Ekrem Dumanlı, Önder Aytaç, Şerif Ali Tekalan, Adil Öksüz ve Mahmut Akpınar'ın da bulunduğu 67 firari sanığın dosyasının ayrılmasına karar verdi. (ANKARA/DHA)