İş insanı ve belediye başkanı arasında 'dil koparma' polemiği

Kırkıpınar ağalığı düşürülen Ahmet Çetin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın "Bana FETÖ'cü diyenin dilini koparırım" sözleri hakkında açıklama yaptı. Çetin, "Er meydanına çıkalım, kim kimin dilini kopartıyor görelim" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırkpınar ağalığı, parasını yatırmadığı için iptal edilen iş insanı Ahmet Çetin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, "Beni FETÖ'cü olarak kimse suçlayamaz. Dilini koparırım" açıklamasına yanıt verdi. Çetin, "Makamından çıksın gelsin, er meydanına çıkalım. Kim kimin dilini kopartıyor görelim" dedi.

Edirne'de geçen yıl yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık ihalesine giren iş insanı Ahmet Çetin, açık artırmada 1 milyon 522 bin lira ile 657'nci Kırkpınar Yağlı Güneşleri'nin ağalığını kazandı. Protokol gereği ağalık bedelini geçen yılın Aralık ayına kadar ödemesi gereken Çetin'in, paranın 864 bin lirasını verirken diğer kısmını ödemeyince ağalığı düşürüldü.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, dün Kırkpınar'la ilgili düzenlediği basın toplantısında kendisine "FETÖ'cü" dediği iddia edilen Çetin'e yönelik, "Ne ihaleye girecek ağa adaylarını ne de beni FETÖ'cü olarak kimse suçlayamaz. Dilini koparırım adamın. Herkes haddini bilsin" dedi.

Recep Gürkan: Beni FETÖ'cülükle suçlayanın dilini koparırımRecep Gürkan: Beni FETÖ'cülükle suçlayanın dilini koparırım

'15 TEMMUZ'DA KİM DAVUL ÇALARSA HAİNDİR'

Bugün yeniden basın toplantısı düzenleyen Ahmet Çetin, Gürkan'ın sözlerine yanıt verdi.

Kırkpınar Güreşleri'nin, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yapılmasını istemediğini belirten Çetin, "Ama birileri bana hakaret ediyor. Hiçbir zaman, hiçbir makamı karşımda güç olarak görmedim. Çünkü o benim devletimin koyduğu bir makamdır. O makama hiçbir zaman saygısızlık yapma şansım zaten yoktur. Birileri havlarsa 'Sus' diyeceksin, ama makama değil, kişiye" dedi.

Gürkan'a "FETÖ'cü" demediğini söyleyen Çetin, "Asla şahsına 'Sen şusun' demedim. Çünkü öyle olmadığını ben de biliyorum. O da bir ulusçudur, milliyetçidir. Ama '15 Temmuz'da kim davul çaldırırsa, zurna öttürürse, kim halay çekerse odur hain' diyorum. Matem olan yerde siz davul-zurna çalamazsınız. Daha önce birileri yaptıysa, yanlış yapmış" diye konuştu.

'YA DÖVERİM YA DÖVÜLÜRÜM'

Recep Gürkan'ın açıklamalarına çok üzüldüğünü kaydeden Çetin, şöyle devam etti:

"Makamından çıksın gelsin er meydanına çıkalım. Kim kimin dilini kopartıyor, görelim. Ama ilk önce makamından çıksın gelsin. Makama boynum eğri, oraya laf söyletmem. Ama şahıs olduğu zaman er meydanı orada. Ya kopartamazsa ne olacak? Benim dilimi kopartmak için makamdan çıkmak lazım. Belediye başkanlığı makamı benim başımın tacıdır, ama birebir şahıs olursa rakibimdir. Ya döverim, ya dövülürüm. Çok üzüldüm, acayip üzüldüm. Başkanlar dil kopartmaz, yönetir. Şehirlerde kabadayılık, zorbalık yapmaz. Başkanlar şehirlerde diktatörlük yapmaz. Recep Gürkan, Edirne'de bir diktatördür, kabadayıdır. Dil kopartıyor, makam kullanıyor. Burası muz cumhuriyeti mi? Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burası adaletin tecelli ettiği yer. Benim Recep Gürkan'la şahsi hiçbir problemim yok. Ama dünkü konuşmasına baktım, vallahi makamı iyi kullandı. Makamı bir anda diktatörlüğe soktu, kabadayılığa soktu. Karşılıklı husumet varsa da birbirimizinkini kopartırız, artık gücü yetene. Ama benim makama sonsuz saygım var. Ben 'Kırkpınar’ı erteleyin size 2 milyon daha vereyim' diyorum. Paranızın dışında bağış olarak." (EDİRNE/DHA)