Recep Gürkan: Beni FETÖ'cülükle suçlayanın dilini koparırım

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, iş insanı Ahmet Çetin'İn açıklamasına tepki gösterdi. Gürkan, "Ne ihaleye girecek Kırkpınar ağa adaylarını ne de beni FETÖ'cü olarak kimse suçlayamaz. Dilini koparırım adamın" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin düzenlenmesine ilişkin yaptığı toplantıda, parayı ödemediği için Kırkpınar ağalı iptal edilen Ahmet Çetin'in, kendisine FETÖ'cü dediği iddiası hakkında konuştu. Gürkan, "Ne ihaleye girecek ağa adaylarını ne de beni  FETÖ'cü olarak kimse suçlayamaz. Dilini koparırım adamın. Herkes haddini bilsin" dedi.

Edirne'de geçen yıl yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık ihalesine giren iş insanı Ahmet Çetin, açık artırmada 1 milyon 522 bin lira ile 657'nci Kırkpınar Yağlı Güneşleri'nin ağalığını kazandı. Protokol gereği ağalık bedelini geçen yılın Aralık ayına kadar ödemesi gereken Çetin, paranın 864 bin lirasını verirken diğer kısmını ödemeyince ağalığı düşürüldü.

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, perşembe günü yeniden yapılacak ağalık ihalesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Ağalık ihalesi için geçtiğimiz yıl ihaleye katılan bütün adayların bilgilendirildiğini belirten Gürkan, ihalenin açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

'HADSİZLİĞİN LÜZUMU YOK'

Bir gazetecinin "Sosyal medyada Ahmet Çetin ihaleye girecek bütün ağa adaylarının ve dolayısıyla sizi FETÖ'cü olmakla suçluyor. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine Gürkan, "Ne ihaleye girecek ağa adaylarını ne de beni FETÖ'cü olarak kimse suçlayamaz. Dilini koparırım adamın. Herkes haddini bilsin. Hadsizliğin de lüzumu yok" dedi.

'AÇTIĞI DAVA REDDEDİLDİ'

Çetin'in şartları yerine getirmediğini belirten Gürkan, şunları söyledi:

"Sayın Çetin’in şartları yerine getirmediği açıktır, hukuk yolu açıktır. Nitekim kendisi bu konuda bir dava açmıştır ve bu davası reddedilmiştir. Biz burada 657 yıllık bir geleneği korumaya çalışıyoruz. Bu çocuk oyuncağı değil. Türkiye’de 120 güreş yapılıyor. Herkes buna göre tarihini ayarlıyor. Herkes haddini bilsin. Ben de Sayın Çetin ile yaptığımız görüşmeleri, bana attığı ses kayıtlarını mı açıklayayım? Herkes haddini bilsin." (EDİRNE/DHA)