ABD, Ankara’ya Temmuz'a kadar büyükelçi atamayacak mı?

ABD’nin Milli Günü 4 Temmuz nedeniyle geleneksel olarak her yıl düzenlenen resepsiyonun davetiyesi Büyükelçiliğin Maslahatgüzarı ile eşi adına gönderildi. Bu durum ABD temmuza kadar Ankara’ya büyükelçi atamayacak yorumuna neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Amerika Birleşik Devletleri’nin Bağımsızlık Günü 4 Temmuz’un yıl dönümlerinde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin verdiği resepsiyonun davetiyesi bu kez Maslahatgüzar Philip Kosnett ile eşi Alison Kosnett adına gönderildi. 2 Temmuz Pazartesi günü verilecek davetin ev sahibinin Maslahatgüzar ile eşi olması, ABD, Ankara’ya temmuza kadar büyükelçi atamayacak yorumuna neden oldu.

EKİM 2017'DEN BERİ BÜYÜKELÇİ YOK

John Bass, Ankara’daki görev süresinin sonunda, 8 Ekim günü ABD–Türkiye ilişkileri tarihinde ilk kez vize başvurularını askıya alma kararına imza atan büyükelçi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Onu ABD’nin temsilcisi olarak görmüyoruz” dediği John Bass’in veda ziyaretleri kapsamında Cumhurbaşkanından ve hükümet üyelerinden istediği randevuya olumlu yanıt verilmediğini bizzat Erdoğan açıklamıştı. Bass’in Ankara’dan ayrıldığı Ekim 2017’den bu yana Ankara Büyükelçiliğine atama yapılmadı. İlişkiler ABD’nin Ankara’daki en yüksek seviyedeki diplomatı olan Maslahatgüzar Philip Kosnettle yürütülüyor. (DUVAR)