HDP mitingine polis engeli: Vali ve kaymakam 'haberimiz yok' dedi

Ceylanpınar'da polis, daha önceden izin alınmış olmasına rağmen, HDP mitinginin yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı. Vali ve kaymakamla yapılan görüşmeler sonrası 15 dakikalık bir programa izin verildi. Ancak polis etkinliğe katılanlara biber gazıyla saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim çalışmalarına bugün Şanlıurfa ve ilçelerinde devam etti. Miting için Ceylanpınar'a giden HDP heyeti ilçenin girişinden itibaren zırhlı araçlarla takip edildi. Yol boyunca tüm araçlar durduruldu, arandı. HDP seçim otobüsünü selamlayanlar polis kameralarıyla kayıt altına alındı.

VALİ VE KAYMAKAM 'HABERİMİZ YOK' DEDİ

HDPDen yapılan açıklamaya göre seçim otobüsü programın yapılacağı adrese geldiğinde, önceden izin alınmış olmasına rağmen polis, etkinliğin yapılamayacağını söyledi. Bunun üzerine valilikle ve kaymakamlıkla görüşüldü. Ancak valilik de, kaymakamlık da böyle bir engelden haberdar olmadıklarını, polisin inisiyatif aldığını söyledi. Görüşmeler sonucunda HDP’nin sadece 15 dakikalık bir program yapmasına izin verildi.

HDP toplantısına katılan iki kişi gözaltına alındı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli konuşma yaparken çevik kuvvetler, uzun namlulu silahlı polisler, TOMA ve zırhlı araçlar alanda beklediler. Programın sonunda polis, etkinliğe katılan 2 kişi gözaltına alındı. HDP'nin milletvekili adayları gözaltılara engel olmaya çalışılınca vekil adayları tartaklandı. Polis gruba biber gazıyla saldırıldı.

Polise tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Kamu görevlilerine sesleniyorum; halka hizmet etmek için maaşınızı alıyorsunuz, engel olmak için değil" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)