Üçüncü havalimanına ilk Erdoğan inecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'üncü havalimanını ilk kullanacak isim olacak. Erdoğan, 22 Haziran'da havalimanına iniş yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 29 Ekim’de resmen açılacak olan İstanbul'un yeni havalimanında inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken havalimanını ilk defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kullanacak. Erdoğan, 22 Haziran günü 3. havalimanına iniş yapacak.

Airporthaber sitesinin haberine göre, inşaatının yüzde 90’ı bitirilen yeni havalimanında bir pist tamamlanırken ikinci pistin bitiminde ise sona gelindiği öğrenildi. Havalimanında bir süredir aletli yaklaşma sistemlerinin kalibrasyon testleri yapılıyor. İlk etapta iki pistle açılacak olan yeni havalimanında uçuş sistemlerinin testleri de yapılmaya başlandı.

HAZIRLIKLAR ERDOĞAN İÇİN

DHMİ’ye ait TC-LAD kuyruk tescilli uçakla bir süredir aletli yaklaşma sistemlerinin kalibrasyon testleri yapılırken son dönemde hızlandırılan hazırlıkların nedeni de ortaya çıktı. Kalibrasyon uçağıyla son testleri yapılan pistin kısa süre içerisinde hazır hale getirileceği belirtilirken yeni havalimanına ilk kullanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak olacak. Daha önce farklı tarihlerde Erdoğan’ın havalimanına uçağıyla iniş yapacağı iddia edilmesine rağmen bu iniş gerçekleştirilememişti.