Taksim'de 'Gezi' ablukası

Gezi Parkı eylemlerinin yıldönümü dolayısıyla Taksim Meydanı ve çevresindeki yollar saat 15.30'dan itibaren araç trafiğine kapatılacak. Ayrıca park ve meydan polis bariyerleriyle çevrelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümü nedeniyle Taksim çelik bariyerlerle çevrildi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Gezi Parkı çevresi bariyerlerle kapatıldı. Yaya trafiğine açık alan parkta, önleyici hizmetler büro amirliğine bağlı ekipler ile zırhlı polis aracı da bekletiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden dün yapılan yazılı açıklamada, Gezi Parkı yıldönümü etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı ve çevresindeki bazı yolların bugün saat 15.30'dan itibaren araç trafiğine kapatılacağını açıklanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Gezi Parkı'nda avm ve ticari amaçla kullanılacak kışla inşaatı için ağaçların kesilmeye başlanması üzerine 27 Mayıs 2013'te yaklaşık 40-50 kişi protestoya başlamıştı. 28 Mayıs'ta polis gaz bombalarıyla protestocuları dağıtmaya çalıştı. 29 Mayıs sabahında protestocuların çadırları polis talimatıyla yakılırken, 30 Mayıs'tan itibaren protesto eylemleri hızla yayıldı. Türkiye geneline yayılan eylemlerde 12 kişi yaşamını yitirdi.

(DHA/HABER MERKEZİ)