Danışman Çevik: MHP ile ittifaktan rahatsızlık var

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, Kürt seçmenin AK Parti'nin MHP ile ittifak yapmasından rahatsız olduğunu söyledi. Çevik, "Bölge insanı Türkiye'nin Barzani'ye sert hareketinden rahatsız oldu. O dönem bölgeyi gezdim. Hatta bu ittifaktan da çok memnun olmadıklarını söylediler. Son durumu bilemiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İlnur Çevik, Habertürk Televizyonu'nda Kübra Par'ın programına katıldı.

'BAHÇELİ'NİN AF ÇAĞRISI, DEMİRTAŞ KAMPANYASINA REAKSİYON'

MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı Devlet Bahçeli'nin af açıklaması sorulan İlnur Çevik, "Cumhurbaşkanımız bu af konusuna girmek istemiyor. Çünkü bir çıkmaz sokak bu. Yani kimsenin gündeminde af yoktu. Bahçeli, şunu görüyor: Türkiye'de şu anda Selahattin Demirtaş'ı hapisten çıkaralım, kampanyaya o da katılsın kampanyası var. Bu benim şahsi fikrim, kendisi bu olaylara reaksiyon olarak bunu söylüyor" dedi.

"Demirtaş serbest bırakılmalı mı?" sorusu yöneltilen Çevik, "Demirtaş neden aday yapıldı, işte bunu yapmak için. Kampanyanın ortasında saatli bombayı yerleştirmek için, fitili ateşleyip bırakıyorlar. Niye Başka birini aday göstermediler? Demirtaş, 53 insanın kanına girdi. Kobani eylemlerini bahane ederek insanları sokağa çıkardı. Hendek, çukur olaylarının arkasında hep Selahattin Demirtaş'ın imzası var" yanıtını verdi.

'BÖLGE İNSANI BARZANİ'YE VERİLEN TEPKİDEN RAHATSIZ OLDU'

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yapılan bağımsızlık referanduma verilen tepkinin AK Parti'nin oylarını etkileyip etkilemeyeceği ve muhalefet partilerin Kürt seçmene yönelik açıklamaları sorulan Çevik, şunları söyledi:

"Bölge insanı Türkiye'nin Barzani'ye sert hareketinden biraz rahatsız oldu. O dönem bölgeyi gezdim. Hatta bu ittifaktan da çok memnun olmadıklarını söylediler, çok çok mutlu değillerdi. Son durumu bilemiyorum. Ama insanlar diyordu ki 'Bizim için Recep Tayyip Erdoğan önemlidir, o söz verdi mi yapar.' Seçimlerden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın Kürtler konusunda, onları rahatlatacak girişimlerde bulunacağını inanıyorlar."

"Yeni bir barış süreci, çözüm süreci gelebilir mi" sorusuna üzerine Çevik, "Olabilir, neden olmasın. Ama seçimlerden sonraya kaldı" dedi. (HABER MERKEZİ)