İzmir Atatürk Lisesi mezunlarından tepki

İzmir Atatürk Lisesi'nin mezuniyet töreni sırasında öğrencilerin, 10'uncu Yıl ve İzmir Marşı okumak istemesiyle yaşanan tartışmaya okulun mezunları da katıldı. Okulun önünde toplanan bir grup mezun, yaşananlara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- İzmir Atatürk Lisesi'nde mezuniyet töreninde İzmir Marşı söyleyip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen öğrencilere 'tepki' gösteren okul müdürüne okulun eski mezunlarından da tepki geldi. Dernek üyeleri Atatürk Lisesi önünde basın açıklaması yaptı.

Okulun Lozan Giriş Kapısı önünde basın açıklaması yapan dernek üyeleri  'Onuncu yıl' ve 'İzmir Marşı'nı seslendirdiler. Sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği basın açıklamasına çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Basın açıklamasını İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği adına, Dernek Başkanı Murat Saraç okudu.

Açıklamaya 'Türkiye’nin dört bir yanından dudaklarında İzmir marşıyla bizleri destekleyenlere selam olsun' diyerek başlayan Saraç, mezunların ve velilerin bu mutlu gününde böyle bir olay yaşanmasından dolayı son derece üzgün olduklarını belirtti.

'GENÇLERİ SUSTURMAYA ÇALIŞMAK ABESLE İŞTİGALDİR'

13 Mayıs akşamı gerçekleştirilen 130. Yıl Mezuniyet Töreni’nin bitiminde genç mezunların ‘Marş’ söylemelerinin engellenmeye çalışılmasına tepkili olduklarını dile getiren Saraç "Gençlerin coşkuyla söyledikleri, ecdadımızın canlarıyla, kanlarıyla kazanılan Kurtuluş savaşına, yanmış yıkılmış Anadolu’nun küllerinden kurulan cumhuriyete ve vazgeçilmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e adanmış marşların altında ‘siyasi’ nedenler aramak, gençlerin anlık tepkilerini slogan attıkları iddiasıyla susturmaya çalışmak abesle iştigaldir, basiretsizliktir. Sorumluları bunun hesabını mutlaka vermelidir’’ ifadelerini kullandı.

'YAŞANANLAR BİR ZİHNİYET SORUNUDUR'

Mezuniyet gününde yaşananların kişisel hatalardan kaynaklı bir sorun değil, bir zihniyet sorunu olduğunun altını çizen Saraç sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu okulun velisi, mezunu, öğrencisi ve emekçileriyle, cumhuriyeti ve anayasayı esas alan temel değerleriyle bir bütün olduğunun kavranarak, irade ve idare gösterilmesini tüm yetkililerden acil olarak ve ısrarla talep ediyoruz. Biz okulumuzun Türkiye’nin gündeminde geçmişte olduğu gibi sadece emsalsiz başarılarıyla yer almasını ve anılmasını istiyoruz. Bu yönde mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz! Tavrımızın net ve kesin olduğunu tüm kamuoyuna bildiririz’.’