Erdoğan, Kraliçe Elizabeth ve May'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Buckingham Sarayı'nda Kraliçe 2. Elizabeth'le 40 dakikalık bir görüşme yaptı. Erdoğan, daha sonra Başbakan May ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra'da üç günlük resmi ziyareti kapsamında temaslarına devam ediyor.  Erdoğan, Birleşik Krallık Kraliçesi 2. Elizabeth basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Buckhingam Sarayı'ndaki 40 dakikalık görüşmeye, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.

Arap basını, Erdoğan ile May'in Kudüs için ortak eylem planı açıklayacaklarını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Downing Street'te Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May ile görüştü.

'MAY, ERDOĞAN'A SEÇİMLER İÇİN BÜYÜK YARDIMDA BULUNUYOR'

BBC Türkçe'den Özge Özdemir'in haberine göre ise BlueBay portföy yönetimi şirketinin gelişmekte olan piyasalar masasından stratejist Timothy Ash, Erdoğan'ın ziyaretinin iç politikada ve dış politikada iki farklı amacının olduğu yorumunda bulundu.

  • Ash'e göre birinci amacı yabancı yatırımcıyı Türkiye'nin hala yatırıma açık olduğu ve AKP'nin piyasa yanlısı bir ajanda izleyeceğine ikna etmek.
  • İkinci amaç ve daha önemlisi ise Türkiye'ye AKP yönetimi altında hala Batı ile dost olunduğu ve Türkiye'nin izole olmadığı mesajını vermek.

Ash, "Bence May (İngiltere Başbakanı Theresa May) hükümeti burada Erdoğan'a seçimler için büyük bir yardımda bulunuyor" yorumunda bulunuyor.

Erdoğan'ın İngiltere ziyaretini gerçekleştirmeden önce düşük faiz konusunda ısrar etmiş olmasını, yabancı yatırımcıyı ikna etmek niyetinde olmadığı şeklinde yorumluyor.

Bu yüzden bu toplantıların yabancı yatırımcıları yeniden Türkiye'ye çekmek konusunda başarılı olmayacağını düşünüyor.(HABER MERKEZİ)