Uber'e açılan davalar birleştirildi

Uber'e erişim engeli talebiyle açılan davaya devam edildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Uber'le ilgili iki davanın birleştirildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Taksiciler Esnaf Odası'nın (İTEO), mobil uygulama Uber'e erişim yasağının getirilmesine yönelik açtığı davasının 4'üncü duruşması yapıldı. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, UBER'e karşı açılan iki ayrı davanın, tek dava haline geldiğini ve bir sonraki duruşmanın 4 Haziran'da yapılacağını söyledi.

Uber'e erişim engeli getirilmesiyle ilgili davanın duruşması bugün görüldü. Duruşmanın ardından İTEO Başkanı Eyüp Aksu, adliye bahçesinde basın açıklaması yaptı. Aksu, Uber'in yasal bir hakkı olmadığı halde taksicilerin yerine yolcu taşımacılığına devam ettiğini söyledi.

'BAKANLIK 4 BİN 963 ARACA CEZA KESTİ'

Uber ve benzeri uygulamalara kesilen cezalarla ilgili bilgi veren Aksu, "İçişleri Bakanlığı 4 ay içerisinde 4 bin 963 Uber ve benzeri firmalara ait olan korsan taşımacılık yapan araçlara ceza uygulamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bin 577 aracın turizm belgesi  iptal edilmiştir. Ayrıca, Ulaştırma Bakanlığı tarafından konu hakkındaki görüşleri evraklar arasında mevcuttur. Konumuzla alakalı sair ilgili kanunlar ve mevzuat da bizlere dayanak olmaktadır" dedi.

Aksu, yetkili makamlardan, mevcut yasal hakları olan taşımacılık faaliyetinin, kesin olarak taksiciler adına tesis edilmesini istedi. (İSTANBUL/DHA)

Etiketler dava uber eyüp aksu