Salih Mirzabeyoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti

İBDA/C davasında 16 yıl hapiste kaldıktan sonra beraat eden Salih Mirzabeyoğlu, 3 gün önce beyin kanaması geçirdi. Bugün Mirzabeyoğlu'nun beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İBDA/C davasından yargılanan ve 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2016'da beraat eden Salih Mirzabeyoğlu'nun, 4 Mayıs'ta beyin kanaması nedeniyle ameliyata edildi. Yoğun bakıma alınan Mirazbeyoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti.

Salih Mirzabeyoğlu, 4 Mayıs gecesi rahatsızlandı ve Yalova Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Mirzabeyoğlu, ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yoğun bakıma tutulan Mirzabeyoğlu'nun bugün beyin ölümü gerçekleşti.

NE OLMUŞTU?

Gerçek adı Salih İzzet Erdiş olan Salih Mirzabeyoğlu, 28 Şubat döneminde "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etmek" suçlamasıyla İBDA/C (İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi) davasında yargılandı ve 1999 yılında idam cezasına çarptırıldı. Mirzabeyoğlu'nun cezası, 2002'de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildi.

Mirzabeyoğlu, 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 2014 yılında yeniden yargılanmak için başvuru yaptı. Talebi kabul eden İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Mirzabeyoğlu'nun tahliyesine karar verdi.

Davayı 2 Mart 2016'da karara bağlayan mahkeme, Salih Mirzabeyoğlu'nun beraatine karar verdi. (YALOVA/DHA)