AK Partili başkan: Onlar halk değil!

34 yıldır tapusuz evlerde kalan mahalle sakinleri dün tapu sorununun çözülmesi için eylem yaptılar. Eylemler ilgili konuşan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar "O eylemde bulunan insanlar halktan değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sarıyer ilçesine bağlı Ayazağa’da yüzlerce kişi önceki gün mahalledeki tapu sorununa dikkat çekmek için sokağa çıkarak eylem yaptı.1984 yılından bu yana tüm başvurulara rağmen kendilerine tapu verilmediğini savunan mahalle sakinleri, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın kendilerine tapu verilmesine engel olduğunu iddia etti.

Sözcü'den Seda Önceler'e konuşan, Salih Bayraktar ise "Eylemdekiler halktan değil. Marjinal gruplar biraraya geldi. Bu insanlar geçtiğimiz haftalarda açıkladığımız imar planına yönelik bunu söylüyorlar. Biz o planı çözüm için yaptık, onların derdi çözüm değil." dedi.

Ayazağa Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi üzerinde “Ayazağa dosyası olmuş Salih Bayraktar dosyası”, “Reis sesimize kulak ver” ve “Büyükşehir Belediye Başkanı Salih Bayraktar mı yoksa Mevlüt Uysal mı” yazılı pankartlar taşıdılar. 600’den fazla tapusuz konutun olduğunu belirten vatandaşlar, 1984 yılında çıkan imar affıyla birlikte arsa ve evlerine ait tapu tahsis belgeleri aldıklarını aradan geçen 34 yılda gerçek tapuların kendilerine verilmediğini söylediler.

Grup adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Gelinen süreç itibari ile tüm hukuki sorunlar aşılmış, belediyenin ve halkın tüm sorunları hiç bir mağduriyet yaşamadan çözülmüş ancak yetkisi veya sorumluluğu olmayan Salih Bayraktar’ın keyfiyeti ile 80.000 kişi zulme uğratılmış ve uğratılmaktadır. Halbuki Ayazağa halkının tepkisi bizzat Salih Bayraktar’ın şahsi ve keyfi uygulamasınadır. Ancak sayın Cumhurbaşkanımız her zaman demiştir ki ‘halkın iradesi üzerinde hiç bir irade tanımam ve her kim benim adımı kullanarak iş yapar ise bana şikayet edin'. Biz Ayazağa halkı olarak sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyor ve Salih Bayraktar’ı ve onun talimatı ile hareket edenleri şikayet ediyoruz.”

'HALK DEĞİL MARJİNAL GRUP'

Eylemle ilgili Sözcü’ye konuşan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ise “O eylemde bulunan insanlar halktan değil. Tamamen marjinal grupların bir araya gelmesi. Bu insanlar geçtiğimiz haftalarda açıkladığımız imar planına yönelik bunu söylüyorlar. Biz o planı çözüm için yaptık, onların derdi çözüm değil. Bu benim için polemik konusu bile değil. Biz burada işimizi yapıyoruz. Hepsi birer iftira.” dedi.