Sesi beğenilmeyince bayrağa sarıldı

Sinan Akçıl'ın sesini eleştirdiği için Akçıl tarafından "İnsan, vatan, hatta ‘bayrak’ sevgisi olmadığı" gerekçesiyle sosyal medyada aleyhinde kampanya başlatılan müzik yazarı Dilmener'e pek çok isim destek verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzik yazarı Naim Dilmener'in Sinan Akçıl'ın sesini eleştirmesi üzerine Akçıl, Dilmener'in aleyhinde sosyal medyada kampanya başlattı.  Akçıl “Bu adamcağıza bir kez daha iyice bakın arkadaşlar, karşımda müzik konuşmaya ‘haddi’ olmayan, piyanoda notaların bile yerini bilmeyen, zamanında bana ve bazı dostlarıma arkamızda ‘DJ’lik yapmak için yalvarmış olan, ayrıca Ajda Pekkan’a bile sürekli dil uzatmaya kalkan bir garip adamcağız” derken Dilmener için “İnsan, vatan, hatta ‘bayrak’ sevgisi olmadığını hissettiğim bir kişilik bu” ifadelerini kullandı.

Akçıl'ın bu paylaşımları üzerine sosyal medyada pek çok isim Dilmener'e destek verirken Milliyet'ten Asu Maro da "Bayrağı kullan, linci başlat" yazısıyla olayı köşesine taşıdı. Maro yazısında vatan ve bayrak sevgisinin bu milletin “hassas damarı” olduğunu ve Akçıl'ın bu damarı yakalayarak "pimi çektiğini" belirtti.  Maro Akçıl'ın Dilmener'le ilgili üslubunun tehditkar noktalara vardığını ifade ederken "Birçok şeyi alttan alıyoruz diye rahat dolanmasınlar, fanlara ve sevenlerime kimseyi hedef göstermedim şimdiye kadar ama canım sıkılırsa çok fena can yakarlar" dediğini anlattı.

'HER ŞEYİ VATANA BAĞLIYORSUNUZ'

Redd'in solisti Güneş Duru Twitter hesabından Dilmener'e destek verirken "Sinan Akçıl’ın Naim Dilmener’e verdiği cevapta seçtiği yol müzisyen cehaleti üzerine örnek gösterilecek nitelikte. Pop, rock fark etmiyor aslında cehalet özgüvenle birleşince tuhaf şeyler olabiliyor sahiden." derken Plak Dükkanı Yayın Yönetmeni Ebru Çavdarlı da "Naim Dilmener 'Sinan Akçıl'da ses yok'" demiş. Akçıl bu adamın 'vatan hatta bayrak sevgisi yok' diye cevap vermiş ahahaaha. Senin sesini eleştirmesiyle ne alakası var ya niye her şeyi vatana bağlıyorsunuz, yeter." sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Twitter'da Gonca Vuslateri, Ece Dorsay ve Sabahat Akkiraz gibi isimler de Dilmener'e destek oldu.

.

.

.

NE OLMUŞTU? 

Dilmener beş gün önce Hürriyet'teki köşesinde Sinan Akçıl'ın sesini eleştirdi. Dilmener Olmaması gereken şeyler başlıklı yazısında "Sinan Akçıl’da ses yok. Ya da var da, şarkı söylemeye yetmeyecek kadar zayıf. Böyle bir sesle konuşabilir, sohbet edebilir, haberleşebilir, iletişim kurabilir ama şarkı söyleyemezsiniz." ifadelerini kullandı.