İETT'nin elektrikli ve sürücüsüz aracı tanıtıldı

Akıllı Şehirler Kongresi'nde İETT'nin elektrikli ve sürücüsüz aracı tanıtıldı. Mevlüt Uysal, "Elektrikli araç çalışması yapılırken Tesla ile yarışma gibi bir hedefimiz yok" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da düzenlenen "Dünya Akıllı Şehirler Kongresi 18"in açılış töreninde İETT'nin elektrikli ve sürücüsüz aracı tanıtıldı. İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "Kısa bir sürede İETT'mizin bazı bölümlerinde elektrikli, aynı zamanda sürücüsüz araçlarımızın faaliyet gösterdiği bir İstanbul özlüyoruz" dedi.

Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen kongreye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal ve eski  İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero katıldı.

ÖZLÜ: AKILLI ŞEHİRLER DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Açılış töreninde bir konuşma yapan Faruk Özlü, "Modern belediyeciliğin yeni rotası akıllı şehir uygulamalarıdır. Akıllı şehirler, aynı zamanda dijital dönüşümün önemli bir parçasıdır. Akıllı şehirler kavramının yanına, dijital kentler gerçeğini de koymak durumundayız. Çünkü günümüzde sadece teknolojiler ve makineler değil, şehirler de dijitalleşiyor" dedi.

"Akıllı şehirleri, ülkemizin dijital dönüşüm yol haritasının önemli bir parçası olarak görüyoruz" diyen Özlü, "81 ilimizde ve 921 ilçemizde akıllı şehir uygulamalarını, vatandaşlarımızın hizmetine sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Konuşmadın ardından Bakan Özlü ve açılışa katılanlar, kongrenin açılış kurdelesini kesti.

UYSAL: TESLA İLE YARIŞMA HEDEFİMİZ YOK

Kurdele kesiminin ardından Bakan Özlü, Zapatero, Vali Şahin ve Mevlüt Uysal, İETT tarafından yapılan elektrikli, sürücüsüz dönüştürülen nostaljik tramvayda incelemelerde bulundu ve araçla kısa bir tur attı.

Araçla ilgili bilgi veren Mevlüt Uysal, "Geçmişte Beyoğlu nostalji tramvayı olarak kullanılan aracı bir ekip elektrikli araç haline dönüştürdü. Elektrikli araç çalışması yapılırken büyükşehir belediyesi olarak Tesla ile yarışma gibi bir hedefimiz yok. Ama belediyemiz adına önemli bir konu" dedi.

"Elektrikli araç dediğimizde sadece binek araçlar akla gelmemeli" diyen Uysal, şöyle devam etti:

"Toplu taşıma araçları her şehrin vazgeçilmez araçlarından. Muhakkak metro bu konuda bir çözüm olabilir ancak her halükarda şehirlerde toplu taşıma aracı olacaksa bu konuda İETT Genel Müdürlüğümüz toplu taşıma araçlarını elektrikli hale dönüştürmesi adına önemli bir adım. Amacımız üniversite, özel sektör ve kamunun işbirliğini yapıp önümüzdeki dönemde, kısa bir sürede İETT'mizin bazı bölümlerinde elektrikli, aynı zamanda sürücüsüz araçlarımızın faaliyet gösterdiği bir İstanbul özlüyoruz. Amacımız bu belediye olarak her birimimiz kendi bünyesinde yeni çözümler konusunda ciddi çalışmaları var." (İSTANBUL/DHA)