Ünlülerden açıklama: Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte sınır karakolunu ziyaret eden ünlü isimler, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nu kınadıklarını belirten ünlüler, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte, Hatay'daki Oğulpınar Sınır Karakolu'nu ziyarete eden ünlüler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına tepki gösterdi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, ziyarete katılanların yaptığı yazılı açıklamada, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamaları en güçlü biçimde kınıyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partinin genel başkanının, Afrin’de terör örgütleriyle göğüs göğüse çarpışırken silah arkadaşlarını kaybeden kahraman askerlerimize yönelik bir ziyaretten neden rahatsız olduğunu anlamakta güçlük çekiyoruz" denildi.

"Bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu, bölgeye gitmekten neden imtina ettiğini Türk milletine açıklamalıdır" denilen açıklamada, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı ifade edildi.

Açıklamayı imzalayan isimler ise şöyle: İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Yavuz Bingöl, Cengiz Kurtoğlu, Mustafa Sandal, Coşkun Sabah, Ahmet Şafak, Esat Kabaklı, Alişan, Seda Sayan, Altay, Deniz Seki, Arif Susam, Hande Yener, Muazzez Ersoy, Şafak Sezer, Hülya Koçyiğit, Elif Buse Doğan, Hakan Peker, Serkan Çağrı, Elif Karlı, Burcu Kıratlı, Emel Müftüoğlu, Ceyhun Çelikten, Necati Şaşmaz, Cahit Kahyaoğlu, Osman Albayrak, Ümit Yılmaz.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen vatan hainisinKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Sen vatan hainisin

NE OLMUŞTU? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz pazar günü, sporcu ve sanatçılarla birlikte, Hatay'daki Oğulpınar Sınır Karakolu'nu ziyaret etmişti.

CHP Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşmadan ziyarete tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede Cumhurbaşkanlığını işgal eden zat ettiği yemine sadık kalmıyorsa, namusuna ve şerefine sahip çıkmıyorsa ona sanatçı sahip çıkamaz. Sanatçı denen vatandaş, onun yanında senin ne işin var? 52 şehidimizin daha kanı kurumadı. Toplanmış bir grup güruh, davul, zurna, klarnet, şarkılar, türküler. Ben merak ediyorum bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen sen, eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç bir de Yaylalar türküsünü söyle bakalım, gücün yetiyorsa ve ahlak kaldıysa" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gerçek sanatçılar ve sporcular olduğunuzu gösterdinizCumhurbaşkanı Erdoğan: Gerçek sanatçılar ve sporcular olduğunuzu gösterdiniz