DP'den şeker için imza

DP, Şeker İş Sendikası ile görüştü. Fabrikaların kapanmaması için kampanya imzalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök ile görüştü. Uysal, daha önce şeker fabrikalarının kapatılmaması için imza verdiği kampanyadan sonra bir de change.org üzerine başlattığı kampanyayı imzalarken Gök ise sadece işçilerin hak ve menfaatlerini değil, toplumun menfaatinin de kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, daha sonra Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a fabrikaların olduğu yerdeki 1180 sivil toplum örgütü, muhtar ve çeşitli siyasi temsilcilerinin görüşlerini içeren iki ciltlik bir kitabı hediye etti.

Genel Başkan Gök, kendilerinin şeker sektöründe çözüm yolları üreterek her platformda anlattıklarını belirtirken "İşçileri, üreticileri, çalışanlarıyla, yöre halkının bu meselede belirleyici olduğu bilincindeyiz. Dünyaya uygun bir sistemle, ülke coğrafyamızın avantajını da kullanarak sektörde ithalatçı bir ülke olabilmemiz için projelerimiz var. Siyasetçilere bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bugünkü şartlarda böyle bir özelleştirmenin Türkiye’yi pazar haline getireceğine inanıyoruz" dedi.

Bu özelleştirmelerden elde edilecek gelirin Türkiye bütçesinin dişinin kovuğunu doldurmayacağını ifade eden Uysal ise Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalara bakarsak bu özelleştirmenin yapılacağı hususunda bir inat, irade olduğunu oysa işçisiyle, çalışanıyla meseleyi bütün cepheleriyle değerlendirip yapılandırmak gerektiğinin altını çizdi.

Uysal "Mesele özelleştirmekse; bu devlet, yeri geldiğinde sembolik, 1 liraya da özelleştirmeler yaptı. Bu tür sembolik özelleştirmelerin amacı hem kurulu kapasite artsın hem istihdam artsın hem de katma değer artsın amaçlıydı" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)