İhraç edilen akademisyen Yiğiter'in avukatlık stajı durduruldu

KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'in avukatlık stajı yapmasına karşı Adalet Bakanlığı'nın açtığı davada ara karar çıktı. Mahkeme, Yiğiter'in stajının yürütmesini durdurdu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden ihraç edilen 'Barış Bildirisi' imzacısı akademisyen Cenk Yiğiter'in, avukatlık stajı, bitimine 8 gün kala iptal edildi.

Adalet Bakanlığı, Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Dr. Cenk Yiğiter'i mesleğe kabul ederek avukatlık stajı yapmasına izin veren kararının iptali için dava açmıştı. Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi'nin gördüğü davada yürütmeyi durdurma kararı verildi ve staj süreci durduruldu. Yiğiter'in stajının bitimine 8 gün kala alınan kararı Yiğiter'e TBB bildirdi. TBB, Mahkemenin aldığı karar uyarınca Yiğiter'in staj listesinden çıkarıldığını tebliğ etti.

'ÇALIŞMA HAKKIMIZ DA ENGELLENİYOR'

Ankara Üniversitesi'nden ihraç edilmesinin ardından aynı okulda lisans eğitim hakkı kazanan fakat üniversitenin aldığı yönetim kurulu kararıyla kaydı yapılamayan Yiğiter stajının da iptal edilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Yürütmeyi durdurma kararı şu durumlarda verilir: Hukuka açık bir aykırılık görülürse ve telafisi mümkün olmayan bir zarar varsa. Bir kişinin avukatlık stajını tamamlaması nasıl telafisi mümkün olmayan bir zarar olabilir. Mahkemeler konu KHK'lılar olunca, onlarla ilgiliyse yurttaştan sayılmadığımız için hiçbir şekilde lehimize karar verilmeyeceğini öngörüyor. Bu aynı zamanda masumiyet karinesinin ne anlama geldiğini de gösteriyor. Hakkımızda soruşturma olmaksızın kamu görevinden çıkarıldık. Şimdi çalışma hakkımız da engelleniyor. Avukatlık kamu görevi değil. Avukatlık da yapamaz diye değerlendiriliyor. Bu şekilde bir sürü mağdur insan var. Bunlar gelecekte büyük tazminat olarak devletinin karşısına çıkacak."

KHK'li Yiğiter'e 'avukatlık yapamazsın' engeli!KHK'li Yiğiter'e 'avukatlık yapamazsın' engeli!

Cenk Yiğiter'in davası staj yaptığı mahkemede görülecekCenk Yiğiter'in davası staj yaptığı mahkemede görülecek

Hukukçulardan Ankara Barosu'na Cenk Yiğiter itirazıHukukçulardan Ankara Barosu'na Cenk Yiğiter itirazı