Cenk Yiğiter'in davası staj yaptığı mahkemede görülecek

KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'in Ankara Üniversitesi'ne açtığı dava, avukatlık stajını yaptığı mahkemede görülecek. Yargıyı etkileme ihtimali gerekçe gösterilen Yiğiter, stajına başka bir mahkemede devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki görevinden ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'in, avukatlık stajını yaptığı mahkeme değiştirildi.

İhracının ardından Ankara Üniversitesi'nde lisans eğitim hakkı kazanan Yiğiter'in yönetmelik değişikliği ile öğrenci olması engellenmişti. Kaydın yapılmaması üzerine Yiğiter, eğitim öğretim hakkının ihlaline ilişkin Ankara Üniversitesi'ne dava açtı.

Yiğiter'in Ankara Üniversitesi'ne açtığı davanın aynı zamanda avukatlık stajını yaptığı Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nde görüleceği ortaya çıktı. 15 günlük zorunlu stajın 10'uncu gününde ortaya çıkan durum sonrasında, Yiğiter'in adil yargılamayı etkileme ihtimali ve etik sebeplerle başka bir mahkemeye nakli istendi.

Ankara'da 18 mahkemenin olduğunu söyleyen Yiğiter, "Benim de bir dünya davam var. Bakalım davamın olmadığı mahkemeyi bulabilecekler mi" ifadelerini kullandı. (DUVAR)