Hürriyet: Turkcell'in hatası nedeniyle erişim sorunu yaşandı

Hürriyet'in internet sitesinde yaşanan erişim sorunuyla ilgili açıklama yapıldı. Mahkemenin bir haber için verdiği erişim engeli kararının, Turkcell'in hatası nedeniyle tüm siteye uygulandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yaşanan erişim sorunuyla ilgili olarak, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan açıklama yaptı.

Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "hürriyet.com.tr alan adresine yönelik hiçbir erişim engeli bulunmamaktadır. Teknik bir arızadan kaynaklanan sorunun giderildiği raporlanmıştır" ifadelerine yer verdi.

Turkcell Superonline, bir saati aşkın süre Hürriyet'in internet sitesine erişemedi. Hürriyet'ten yapılan açıklamaya göre, Denizli 2'nci Sulh Ceza Hakimliği bir haber için erişim engelleme kararı verdi.

Turkcell'den bir görevlinin, kararını uygularken hata yaptığı belirtildi. Engellenecek tek haberin adresi (URL) paylaşılırken “/” işaretinin sehven tek yerine çift yazıldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Turkcell hatanın bildirilmesi üzerine 18.00 sularında kullanıcıların hürriyet.com.tr’ye erişimini tekrar sağlamaya başlamıştır" denildi. (KAYNAK: HÜRRİYET)