İstanbul Newroz'u 21 Mart'ta

İstanbul'da Newroz kutlaması için açıklama: 21 Mart günü Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Newroz Koordinasyonu, kutlamaların 21 Mart Çarşamba günü Bakırköy Halk Pazarı’nda yapılacağını açıkladı. 21 Mart Çarşamba günü Bakırköy Halk Pazarı’nda kutlanacak İstanbul Newrozu’nun sloganı ise, “Newroz direniştir! Halkların faşizme karşı baharıdır!” olarak belirlendi.

Ortak açıklamadan önce konuşan DBP İstanbul İl Eşbaşkanı Atilla Özdoğan, “Newroz’u 1 Mayıslaştırmak, 1 Mayıs’ı Newrozlaştırmak istiyoruz. Bu süreci örgütlerken sadece Kürtlerin değil, tüm halkların Newroz’u sahiplenmesini hedefliyoruz. 500 bin kişiyle Bakırköy’de Newroz’u kutlayacağız” dedi.

Daha sonra ortak açıklamanın Türkçesini Halkların Demokratik Partisi (HDK) İstanbul İl Eşbaşkanı Cengiz Çiçek, Kürtçesini ise Kürt Araştırmaları Derneği’nden Aytekin Alpdemir okudu. Yapılan açıklamada, “Gün, ateşi harlama zamanı, direnişi büyütme zamanı; şimdi bizi yok etmek isteyenlere Demirci Kawa’nın gürzünü sallama zamanı… ‘Zalime karşı isyan, faşizme karşı direniş günü’ olan Newroz’da yeniden hep birlikte haykırıyoruz: ‘Faşizm yıkılacak, halklar kazanacak…! 2018 Newroz’unu özgürlük ve direniş Newroz’una dönüştüreceğiz. Bu bağlamda tüm halkların,  Newroz Özgürlük Bayramını şimdiden kutluyoruz" denildi. Kutlama programı saat 13.00'de başlayacak. (HABER MERKEZİ)