Ağaçlar söküldükten sonra proje durduruldu!

Uçhisar Belediyesi'nin yapımına başladığı meydan projesi Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından durduruldu. Proje için sökülüp başka yere taşındığı söylenen 23 ağacın ne olacağı bilinmiyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Nevşehir'in Uçhisar Beldesi'nde meydan yapım projesi kapsamında 23 ağaç vinç kullanılarak söküldü. Belediye ağaçları söktükten sonra başka alanlara diktiğini savunsa da çok sayıda belde sakini bu duruma tepki göstererek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na itiraz dilekçeleri sundu.

Gazete Duvar'ın gündeme getirdiği Şikayetler üzerine Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü harekete geçti. Ağaçların kesildiği bölgenin 3'üncü Derece Doğal Sit Alanı içerisinde olduğunu belirten müdürlük, 'Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunulmadan başlayan projenin durdurulması gerektiğini Uçhisar Belediyesi'ne iletti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULABİLECEK

Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü ağaçlar sökülerek başlanılan meydan projesine ilişkin gelen şikâyetler üzerine harekete geçti. Ağaçların söküldüğü alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan Koruma Amaçlı İmar Planı'nda, 3'üncü Derece Doğal Sit Alanı, Etkileşime Geçiş Sahası ve ÖPA 1 olarak işaretli olduğu müdürlüğün incelemeleri sonucu ortaya çıktı.

Nevşehir'de meydan için ağaçlar söküldüNevşehir'de meydan için ağaçlar söküldü

Söz konusu alanda proje hazırlanırken Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün görüşü alındıktan sonra Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunulmasının zorunlu olduğunu hatırlatan müdürlük, şikayet konusu alandaki her türlü fiziki müdahalenin durdurulmasını Uçhisar Belediyesi'ne iletti.

Müdürlük Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'ndan izin almadan meydan projesi kapsamında ağaçları söken Uçhisar Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunabilecek.

Müdürlüğün kararının ardından bölgede sökülmesi planlanan diğer ağaçlarla ilgili işlemlerin durdurulması bekleniyor.

Etiketler Nevşehir ağaç meydan