Af Örgütü'nden Türkiye ve YPG'ye suçlama

Uluslararası Af Örgütü'nden Afrin çağrısı... Örgüt, hem Türkiye'ye hem de YPG'ye sivillerin haklarının korunması için baskı yapılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Af Örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri ve YPG'nin saldırılarında sivillerin de hedef olduğu suçlamasında bulundu. Örgütün basın açıklamasında, iki tarafa Afrin'de sivillerin haklarının gözetilmesi çağrısı yapıldı.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı açıklamada, Türk ordusunun Afrin'e sivilleri gözetmeden gelişigüzel topçu ateşi açtığı, YPG'nin ise Afrin'e 20 kilometre mesafedeki Azez'i obüs ve roket ateşi altına aldığı ileri sürüldü. Örgüt görgü tanıklarına dayandırdığı açıklamasında onlarca sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD, RUSYA VE DİĞER ÜLKELERE 'BASKI YAPIN' ÇAĞRISI

Af Örgütü, Türkiye ve YPG'yi sivillere yapılan saldırılara son vermeye zorlamaları için ABD, Rusya ve diğer ülkelere çağrıda bulundu. Örgütün bildirisinde "Köylerin ve kentlerin meskûn bölgelerinin rastgele topçu ateşi altına alınması son derece endişe vericidir. Top ve hedefe isabet gücü zayıf diğer silahların kullanılması uluslararası hukuka göre yasaktır. Bütün taraflar saldırılara derhal son vermelidir" denildi.

Kürt Kızılayı, Afrin'e yapılan saldırılarda şimdiye kadar 93 sivilin öldüğünü, 313 kişinin de yaralandığını bildirdi. Açıklamada, Kürtlerin Azez'a açtıkları ateş sonucu ise dört sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığını olduğu belirtildi. (Deutsche Welle Türkçe)