78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can ve 15 kişi tutuklandı

İstanbul'da gözaltına alınan 30 kişi adliyeye götürüldü. Savcı, aralarında 78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin tutuklanmasını istedi. Can ile birlikte 15 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da gözaltına alınan 30 kişi mahkemeye sevk edildi. Savcılık, 78'liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi için tutuklama talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 7 Şubat günü gözaltına alınan 30 kişi, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan ve Celalettin Can'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 9 kişininse adli kontrol şartı ile serbest bırakılması istendi.

Mahkemedeki işlemlerin ardında Celalettin Can, Erhan Sarıkaya, Atilla Sayır, Can Memiş, Taylan Ürün, Vahit Dalgıç, Gülşen Biter, Suphi Yıldız, Metin İlan, Bedia Aydemir, Hasan Hüseyin Gencer, Taylan Talaş, Abdulselam Yolcu, Gonca Yangöz, Filiz Yılmaz ve Mehmet Şamil Altan tutuklandı.

13 kişi ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)