Deniz Yücel'in cezaevi çıkışında elinde neden maydanoz vardı?

Gazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra Silivri Cezaevi'nden çıkıp eşine sarıldığında, elinde bir demet maydanoz tutuyordu... Yücel, maydanozun eşiyle kendisi için anlamını bir mektubunda anlatmıştı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında iddianame hazırlanmaksızın bir yıl hapishanede tutulduktan sonra bugün serbest bırakılan Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel'in, Silivri çıkışında eşi Dilek Mayatürk Yücel'le kavuştuğu an çekilen fotoğrafta dikkat çeken bir ayrıntı vardı: Bir demet maydanoz. Deniz Yücel, eşine sarılırken elinde gür bir demet maydanoz tutuyordu.

Bu durumun sebebi, Yücel'in 13 Aralık 2017'de muhabiri olduğu Die Welt gazetesine mektubunda ortaya çıktı. Yücel o mektupta, eşinin maydanozu 'aşklarının ağacı' ilan ettiğini anlatıyordu:

"Yine de hapishane bakkalına haftalık siparişlerimi verirken düzenli yeşil şeyler ısmarlıyorum: bana ağaçları hatırlatan dereotu ve Dilek’i hatırlatan maydanoz. (Beraber çıktığımız ilk tatilde plaj çantamızda o kadar fazla maydanoz vardı ki, Dilek onları 'aşkımızın ağacı' ilan etmişti.) Bu bitkileri, vazo yerine ikame ettiğim, kesilmiş kola şişelerinin içine koyuyorum. Bir defada çok fazla demet olmadığı zaman gardiyanlar bir şey demiyor. Bitkilerin kök salmaması koşuluyla bu yasak da değil. Dereotuyla maydanoz işi o noktaya vardıramıyorlar zaten, en azından ben onları sararıp solmaktan kurtarmayı henüz başaramadım." (Dış Haberler)

Gazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbestGazeteci Deniz Yücel bir yıl sonra serbest