Yanında İstiklal Marşı okunan KHK'lıya gözaltı!

KHK ile ihraç edildikten sonra oturma eylemi başlatan mimar Alev Şahin ve ona destek veren Yetice Akalindamar hakkında, yanlarında basın açıklaması yapan bir grup İstiklal Marşı okurken ayağa kalmadıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı. Polis, Şahin ve Akalindamar'ı gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen Şahin ve Akalindamar, serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Düzce'de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ndeki görevinden KHK ile ihraç edildikten sonra oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin ve Yetice Akalindamar, yanında basın açıklaması yapan bir grup İstiklal marşı okurken ayağa kalmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şahin ve Akalindamar, serbest bırakıldı.

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde görevliyken yaklaşık 1 yıl önce KHK ile ihraç edilen mimar Alev Şahin, Düzce şehir merkezi Spor Sokak üzerinde 'İşimi Geri İstiyorum' diyerek oturma eylemi başlattı.

BASIN AÇIKLAMASI İÇİN EYLEM YAPTIĞI YERE GİTTİLER

Dün, Türkiye Kamu-Sen Düzce Şubesi üyeleri Afrin'de operasyona destek amaçlı basın açıklaması yapmak üzere Alev Şahin'in eylem yaptığı yere geldi. Türkiye Kamu-Sen üyeleri basın açıklaması öncesinde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri bir grup Şahin'in oturma eylemi yaptığı yerde açıklama yapıp İstiklal marşı okudu.

Alev Şahin ve kendisine destek için gelen Yetice Akalindamar, bu sırada oturma eylemine devam etti. Düzce'de yayın yapan bazı yerel gazeteler Şahin ve Akalindamar'ın ayağa kalkmamasını haber yapınca Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, "İstiklal Marşı'nın alenen aşağılama" suçlaması ile soruşturma başlattı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri gece saatlerinde Alev Şahin ve Yetice Akalindamar'ı gözaltına aldı.

'İSTİKLAL MARŞI EYLEM BİÇİMİ DEĞİLDİR'

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Alev Şahin ve Yetice Akalindamar adliyeye götürüldü. Bu sırada bazı gazeteciler Alev Şahin'e "Neden İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadınız?" diye sordu. Şahin bu soruyu soran gazetecilere "İstiklal Marşı eylem biçimi değildir " diyerek cevap verdi.

Mahkemeye sevk edilen Şahin ile Akalindamar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (DÜZCE/DHA)