Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul tutuklandı

Furkan Vakfı'na yönelik soruşturmada gözaltına alınan 28 adliyeye götürüldü. Vakıf başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarından bulunduğu 25 kişi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Kuytul'un da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturmada gözaltına alınan aralarından, vakfın başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 28 kişi adliyeye götürüldü. Savcı, 25 şüpheliyi tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Hakimlikteki işlemlerin ardından zanlılardan Alparslan Kuytul ile T.Y.D, İ.B, E.A. ve A.A. tutuklandı, 23 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 30 Ocak'ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na baskın düzenledi. Adana merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar bugün yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye sevk etti. Adliyeye, çevre illerden takviye çevik kuvvet polisleri gönderildi. Adliyeye çıkan sokaklar ve İnönü Parkı etrafı ve polis bariyerleri ile kapatıldı.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan 28 kişi, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Savcı, Kuytul ile birlikte 25 şüphelinin "FETÖ/PDY, PKK/KCK, El Kaide, DAEŞ silahlı terör örgütlerine bilerek ve isteyerek yardım etme", "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından tutuklanmalarını talep etti.

Hakimlikteki işlemlerin ardından zanlılardan Alparslan Kuytul ile T.Y.D, İ.B, E.A. ve A.A. tutuklandı, 23 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (ADANA/DHA)