İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüştü

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Afrin harekatı da ele alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Ruhani'nin İran'ın, bölgesel sorunların çözümü için Türkiye'yle daha geniş işbirliği yapmaya hazır olduğunu söylediği belirtildi.

RUHANİ: BÖLGEDEKİ COĞRAFİ SINIRLARI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

İran Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Ruhani, ABD ve İsrail'in bölgedeki sorunların bitmesini istemediğini söyledi. Ruhani, "Günümüzde bazıları bölgedeki coğrafi sınırları değiştirmeye çalışıyor. Kuzey Irak'ta başarısız olan bu güçler şimdi Suriye'nin kuzeyinde bu komployu uygulamaya çalışıyor" dedi.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının önemli olduğunu belirten Hasan Ruhani, "Suriye'de huzur sağlanırsa bölge ülkeleri de kendilerini güvende hisseder. Bu konuda İran, Türkiye ve Rusya arasındaki işbirliği büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

İkili ilişkilerin de ele alındığı görüşmede Ruhani, ülkesinin enerji alanında Türkiye'yle var olan ilişkileri genişletmeyi istediğini ve konuda Türkiye'den iş insanlarının petrol ve doğal gaz sahalarında yatırım yapmasını olumlu karşılayacaklarını kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: SURİYE TOPRAKLARINDA GÖZÜMÜZ YOK

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nın "bölgedeki terör gruplarına karşı yapıldığı" belirtti. Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye topraklarında gözünün olmadığını söyledi.

Hasan Ruhani, dün yaptığı açıklamada "Bir ordunun başka bir ülkenin topraklarına girmesi, o ülkenin hükümeti ve halkının izniyle olmalı. Bu operasyonun en kısa zamanda sona ermesinden yanayız" demişti. (TAHRAN/DHA)

İran'dan Türkiye'ye 24 saatte ikinci Afrin çağrısı: Durun!İran'dan Türkiye'ye 24 saatte ikinci Afrin çağrısı: Durun!