AK Partili Fatih Belediyesi'ne çifte denetim

İki Sayıştay deneticisi ve bir mülkiye başmüfettişi AK Partili Fatih Belediyesi'nde denetime başladı. 17-25 Aralık operasyonlarında da adı geçen belediyede 2013 yılından denetim yapılmıyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul, Fatih Belediyesi'nde 2 Sayıştay ve 1 İçişleri Bakanlığı müfettişinin denetime başladı.

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, 17-25 Aralık operasyonlarında da adı geçen Fatih Belediyesi'nde 3 müffettiş inceleme yapıyor.

2013 yılından bu yana Sayıştay’ın denetim yapmadığı belirtilen belediyede iki Sayıştay müfettişi inceleme yapıyor. Sayıştay’ın hemen ardından ise bir İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilerek denetime başladı.

Fatih Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu konu hakkında şunları söyledi: “2013 yılından sonra hiçbir kamu denetimi yapılmayan, mülkiye- Sayıştay müfettişlerinin görevlendirilmesi gerçekleşmeyen Fatih Belediye Başkanlığı’na yaptığım ihbarlar Danıştay’a kadar taşınmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından mülkiye müfettişi, Sayıştay Başkanlığı tarafından Sayıştay müfettişi görevlendirildi. Edindiğimiz bilgiye göre Sayıştay müfettişleri Aralık 2017’de, bakanlık başmüfettişi Ocak 2018’de denetimlere başladı. Muhalefet olarak müfettişlerin tespitlerini, raporlarını bekliyoruz."

Soylu, İçişleri Bakanlığı’na ve Sayıştay Başkanlığı’na denetim için başvurularda bulunduğunu da hatırladı.