‘Tanışmıyoruz' dediler piknik görüntüleri ortaya çıktı!

10 Ekim Ankara Gar katliamı davasına eklenen bilirkişi raporlarında, birbirlerini tanımadıklarını söyleyen bazı sanıkların birlikte piknik fotoğrafları yer aldı. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 10 Ekim Ankara Gar Katliamı davası dosyasına 19 tutuklu sanığın kesin kimlik tespitini içeren bilirkişi raporu eklendi. 7'nci tur duruşmalarında müdafi avukatları dava dosyasındaki yeni belgeleri mahkeme heyetine sundu.

2 TRT ve bir TÜBİTAK uzmanı tarafından oluşturulan raporda, bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu ikinci canlı bombanın en net fotoğrafları yer alırken birbirlerini tanımadıklarını iddia eden sanıkların daha önceden birlikte gittikleri piknikten fotoğrafları ortaya çıktı.

PİKNİK FOTOĞRAFINA 'TESADÜF' SAVUNMASI 

Müdafi avukatları tarafından  2014 yılına ait olduğu belirtilen sanıkların beraber oldukları piknik fotoğrafları da bilirkişi raporunda yer aldı. Elazığ'da çekilen fotoğraflarda daha önceden birbirlerini tanımadıklarını söyleyen sanıklar Yakup Karaoğlu, İbrahim Halil Alçay ve Resul Demir yan yana görülüyor.

Aynı bilirkişi raporunda, patlamayla ilişkisinin olmadığını 'sadece emlakçılık yaptığını' söyleyen sanık Yakup Karaoğlu ile bombayı yaptığı iddia edilen Talha Güneş'in birlikte fotoğrafları da dosyaya girdi. Güneş'i ve diğer sanıkları daha önceden tanımadığını söyleyen Karaoğlu piknik görüntülerine ilişkin mahkemede, "Oradaki kişileri tanımıyordum. Tesadüfen olamaz mı" ifadelerini kullandı. Piknik fotoğrafında yer alan dördüncü kişinin kim olduğunu öğrenmeye çalışan müşteki avukatlarına sanıklar cevap vermedi.

İKİNCİ BOMBACININ EN NET GÖRÜNTÜSÜ

Miting alanına bombalı saldırıyı gerçekleştiren Yunus Emre Alagöz ile kimliği tespit edilemeyen Suriye uyruklu şahsın katliamdan önce Gaziantep Alyaz sitesindeki güvenlik kamera görüntüsü ile Ankara'daki MOBESE görüntüleri incelenerek bilirkişi raporunda yer aldı. Suriye uyruklu şahsın en net görüntüsünün yer aldığı raporla birlikte 10 Ekim katliamı saldırısını bu iki ismin gerçekleştirdiği kesinleşmiş oldu.

Hazırlanan raporda Suriye uyruklu canlı bomba şüphelisi için yapılan incelemede, "Olay fotoğrafları büyütüldüğünde fotoğraf netliği bozulsa da Alyaz sitesine ait güvenlik kamera kayıtlarında tespit edilen şahıs ile patlama görüntülerinde tespit edilen canlı bomba 2'nin yürüyüş karakteri ve  kıyafet benzerliğinin yanı sıra saç, alın, çene, vücut ayak ve bacak yapılarının yüksek oranda benzerlik içermesi nedeniyle kanaatimiz kesin tanımlama şeklindedir" ifadelerine yer verildi.

10 Ekim katliamı sanıkları fotoğrafta yer alan (solda) kimliği tespit edilemeyen dördüncü kişiyi tanımadıklarını söylediler.

Suçsuz olduğunu iddia eden Yakup Karaoğlu’nun önceden tanımadığını söylediği diğer sanık Talha Güneş ile fotoğrafı da raporda yer aldı.

Katliamı gerçekleştiren Suriye uyruklu kişinin en net görüntüsü de raporda yer aldı.

Sanık Karaoğlu’nun bir diğer tutuklu sanık Erman Ekici ile olan fotoğrafı.

Etiketler Ankara katliam 10 Ekim