TTB Yüksek Onur Kurulu: Sözümüzün arkasındayız

Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu, gözaltılara tepki gösterdi. "TTB söylediği sözün arkasındadır" diyen Onur Kurulu üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu, "TTB'nin savaşa karşı çıkması yeni bir durum değildir her zaman savaşa karşı çıkmıştır. Yeni olan ülkedeki hukukun ayaklar altına alınmasıdır” ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA/DİYARBAKIR - Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu, gözaltına alınan Merkez Konseyi Başkanı ve yöneticilerinin imzasıyla yayınlanan 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ bildirisi için, "TTB söylediği sözün arkasındadır" dedi. Ortak açıklama yapan Kürt illerindeki tabip odaları da "Tekrarlıyoruz: Savaş bir halk sağlığı sorunudur" mesajı verdi.

ANKARA'DA BASIN TOPLANTISI

TTB Yüksek Onur Kurulu üyeleri birliğin Ankara'daki genel merkezinde basın toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Onur Kurulu üyesi Dr. Ali Çerkezoğlu şunları söyledi:

“Arkadaşlarımıza soruşturma açılmış olması, gözaltında tutuluyor olmaları onların hala görevlerinin başında oldukları gerçeğini değiştirmez. Arkadaşlarımız hekimlere, sağlık ortamına ve ülkeye olan sorumluluklarıyla görevlerinin başındadırlar. TTB anayasal bir meslek kuruluşudur. Görevi, misyonu, sorumluluğu tanımlanmıştır. Çalışmalarını demokratik mekanizmalar işletilerek seçilmiş kurulları, heyetleri ve gönüllü çalışma yürüten hekimlerle birlikte yapar. Bu nedenle başı bozuk bir kurum gibi düşünülmesini reddediyoruz. Açıklama ortadadır basittir, nettir. TTB söylediği sözün arkasındadır. Hekimler her koşulda barışı savunur. Hangi dönemde ya da hangi iktidarda olunduğuna bakılmaz. TTB siyasi kimliğe bakılmaksızın insandan ve yaşamdan yana olmuştur. Bu yeni bir durum değildir her zaman savaşa karşı çıkmıştır. Yeni olan ülkedeki hukukun ayaklar altına alınmasıdır.”

TTB Yüksek Onur Kurulu üyeleri basın toplantısı yaptı.

SADECE HİPOKRAT YEMİNİNE BAĞLIYIZ

12 Eylül'den bu yana yaşamı savunan TTB yöneticilerinin yargılanmasını 'ayıp' diye niteleyen Dr. Taha Karaman ise şunları söyledii:

“Bu gözaltılar dünya tıp tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Hekimlik mesleği hiç bir yerden emir almaz, iktidara bağlı değildir. Bağlı olduğumuz tek bir ant vardır o da Hipokrat yeminidir” dedi.

TEKRARLIYORUZ: SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR

Mardin Tabip Odası, Batman Tabip Odası, Van-Hakkari Tabip Odası, Şırnak Tabip Odası, Bitlis Tabip Odası, Ağrı Tabip Odası, Urfa Demokratik Hekim Girişimi, Diyarbakır Tabip Odası, 'Savaş bir halk sağlığı sorunudur' açıklamasının arından üyeleri gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği'ne destek açıklaması yaptı.

Türk Tabipleri Birliği’nin Kürt illerindeki şubeleri ortak açıklama yaparak bir kez daha “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” dedi. Ortak açıklamada TTB MK konsey üyesi 11 arkadaşlarının serbest bırakılması da talep edildi.

Açıklamada "Hekimliğin binlerce yıllık değerlerini savunmaktan başka hiçbir ifade içermeyen basın açıklaması sonrası TTB’yi hedef haline getirenler bilsinler ki yıllardır savaşın yaratığı tahribatlara en yakında tanıklık eden biz Bölge hekimleri TTB MK arkadaşlarımızın yaptığı açıklamanın arkasındayız. Topluma adanmış bir mesleğin onurlu üyeleri olarak insan yaşamını, sağlığı, barışı, demokrasiyi, hekimlik değerlerini, her zaman olduğu gibi bugün de, yarın da savunmaya devam edeceğiz. Hekimlik değerlerine yönelen bu saldırı ve baskılar karşısında yaşamı savunmaya ve barış demeye devam ediyoruz" ifadeleri yer aldı. (DUVAR)