Kilis'e iki roket atıldı: 2 kişi hayatını kaybetti

Kilis'e, akşam saatlerinde iki roket atıldı. Roketlerden biri camiye isabet ederken, 2 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kilis'e Afrin bölgesinden iki roket atıldığı belirtildi. Roketlerden biri camiye isabet etti, 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Kilis'e atılan roketlerden ilki Çalık Camisi'nin kubbesine isabet edip gürültüyle patladı. Akşam namazının ardından camiden çıkan 8 kişi yaralandı. Yaralılar, bölgeye gönderilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

İlk roketten 25 dakika sonra, saat 18.40'ta, camiye 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi'ne bir roket daha atıldı. Bu saldırıda ise 4'ü çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.

VALİ: KENT MERKEZİNE 2 ROKET DÜŞTÜ

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, 100 metre mesafeyle kent merkezine iki roket düştüğünü belirterek, "Biri namaz sırasında camiye düştü. Burada 8 yaralımız var, 2'sinin durumu ağır. Daha sonra 100 metre ilerisinde Kazım Karabekir Mahallesi'ne 1 roket daha düştü. Burada da çıkan dumandan etkilenen 4'ü çocuk 5 kişi hastaneye kaldırıldı. 2 ağır yaralımız var" dedi.

Vali Tekinarslan'ın açıklamasından bir süre sonra, camide yaralanan Muzaffer Aydemir, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Daha sonra Suriyeli Tarık Tabak isimli bir kişi de hayatını kaybetti. 11 yaralının tedavileri ise sürüyor.

Saldırının ardından roketlerin ateşlendiği bölgeye, top atışları yapıldı. (KİLİS/DHA)