Afrika saldırısı: Akıncı polisten izahat istedi

KKTC'de dün yaşanan saldırılarla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Şahıslar serbest bırakıldıktan sonra "KKTC Ak Parti Gençlik Kolları" adına açılan Facebook hesabından 'teşekkür' mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaşanan güvenlik zaafiyeti nedeniyle polisten izahat istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KKTC'de Afrika gazetesine ve Cumhuriyet Meclisi’ne yönelik saldırılar medyada ilk gündem oldu. Cumhurbaşkanı Akıncı yaşanan zaafiyet nedeniyle polisten açıklama istedi. Cumhurbaşkanlığından ve toplumun geniş kesimlerinden gelen tepkiler üzerine dün akşam saatlerinde olaylarla ilgili araştırma başlatan KKTC polisi iki kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Türkiye kökenli oldukları belirtilen bu kişilerin sorgulanması sırasında "KKTC Ak Parti Gençlik Kolları" adı ile örgütlendikleri belirtilen bir grup polis merkezi etrafında bekleyişe geçti. İki kişinin bırakılmasının ardından yine bu isimle açılan Facebook hesabından “teşekkür” açıklamasında bulunuldu.

Kıbrıs medyasında geniş yankı bulan açıklamada, “Afrika Gazetesi ve CTP milletvekili Doğuş Derya'ya yönelik protestolarda dün yaşananların ardından akşam saatlerinde gözaltına alınan iki kişi sabaha karşı serbest bırakıldı. Bu süreçte TC Lefkoşa Büyükelçimize, Başkanımız Mehmet Demirci'ye ve özellikle saatlerce Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan AK Gönüllülere teşekkür ederiz" denildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI POLİSTEN İZAHAT İSTEDİ

Son olaylarla ilgili olarak KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın girişimleri de sürüyor. Dünkü gösteriler esnasında sözlü tacize maruz kaldığı belirtilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Polis Genel Müdürü’nü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çağırdı. Akıncı, dün yaşanan güvenlik zaafiyeti ile ilgili polisten izahat istedi ve tekrarlanmaması için tüm önlemlerin alınmasını istedi.

Bu arada, son olaylarla ilgili olarak geçiş kabinesinin Başbakanı Hüseyin Özgürgün'den de açıklama geldi. “Polisimizin bu konudaki deneyimine güveniyorum. Çünkü aksi taktirde olaylar daha da çığırından çıkabilirdi. Ben 'polisimize her zaman güvenelim' diyorum” diyen Özgürgün, dün yaşanan olaylarla ilgili olarak, savcılık, yargı ve diğer ilgili makamların gerekeni yapacağını söyledi.

RUM TARAFI DA DEVREDE

Afrika gazetesine yönelik saldırı Rum tarafının devreye girmesi ile beraber uluslararası alana taşınıyor. Saldırı nedeniyle sert bir basın bildirisini kamuoyu ile paylaşan Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı saldırılardan dolaylı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tuttu. Rum tarafının bu saldırıları BM ve AB gündemine taşıması bekleniyor.