'AYM kararının Çağlayan'da geçerliliği yok'

AYM'nin haklarında tutukluluk hali nedeniyle hak ihlaline uğradığına karar verdiği Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın tutukluluklarına devam kararı verilmesine CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve hukukçu Kerem Altıparmak da tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutukluk nedeniyle hak ihlaline karar verdiği Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay için, İstanbul 13’üncü, Mehmet Altan hakkında da İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklulukların devamına karar verdi. Karara, AYM kararının bağlayıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle bir üye hâkim muhalefet şerhi koydu.

Tutukluluk halinin devam kararı alınmasına birçok isim tepki gösterdi. CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu Twitter'dan yaptığı paylaşımda "...Kararın hukukla ilgisi yoktur, yapılan hürriyeti tahdit suçunun bir karar ile işlenmesidir," ifadelerini kullandı.

İnsan hakları hukukçusu Kerem altıparmak ise AYM kararının mahkemede görmezden gelindiğine vurgu yaptı.

AYM, Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın hak ihlaline uğradığına karar verdiAYM, Mehmet Altan ve Şahin Alpay'ın hak ihlaline uğradığına karar verdi

Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın tutukluluğunun devamına karar verildiŞahin Alpay ve Mehmet Altan'ın tutukluluğunun devamına karar verildi