Bakan Tüfenkci: Bütçeyi zorlayarak asgari ücreti belirledik

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya'da Ak Parti Yeşilyurt İlçe Kongresine katıldı. Asgari ücreti değerlendiren Bakan "Bütçe imkanlarını sonuna kadar kullandık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, asgari ücrete yapılan yüzde 14,2'lik zammı değerlendirdi. Bakan, bütçe için tüm imkanlarını zorladıklarını belirterek, "Belki daha fazla vermek gerekiyor. ama inanın bütçe imkanlarını sonuna kadar kullanarak, zorlayarak, bu rakamlara eriştik ve yine taşeron yasasını millete söz verdik çıkarttık." dedi.

Bülent Tüfenkci, 2018'in bulunduğumuz yıldan daha iyi olacağını iddia ederek; "Bakın daha dün asgari ücret açıklandı. İnanın bütün imkanları zorlayarak, hükümet asgari ücretleri mağdur etmeme adına sadece bekar işçiler için söylüyorum 1603 lirayı zorlayarak verdik. Sonuna kadar bütçeyi zorlayarak, bu rakamlara eriştik ve yine taşeron yasasını millete söz verdik çıkarttık. Allah'a hamdolsun bir takım sıkıntıları, beklentileri olabilir ama dikkat edin 1 milyon 100 insanımıza bu anlamda kadro verdik" yorumunda bulundu. (DHA)