Ömer Süha Aldan: 15 Temmuz mağdurlarına yönelik olumsuz sözcük varsa vekilliği bırakırım

CHP milletvekili Ömer Süha Aldan, hakkındaki şikayetlerle ilgili açıklama yaptı. Aldan, "Konuşmamda 15 Temmuz gazilerine ya da mağdurlarına yönelik bir tane olumsuz sözcük varsa, o vakit vekilliği bırakırım" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, KHK'lere yönelik sözleri nedeniyle hakkında açılan soruşturma ve şikayetlerle ilgili açıklama yaptı. Aldan, "Eğer, o radyo programındaki konuşmamda 15 Temmuz gazilerine ya da mağdurlarına yönelik bir tane olumsuz sözcük varsa, o vakit vekilliği bırakırım" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Meralar Halka Kalsın" eylemine destek vermek için Muğla'nın Bodrum ilçesine gitti. Aldan, CHP'nin ilçe binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Aldan, 15 Temmuz darbe girişimine karşı sokağa çıkanlara hakaret ettiği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Asılsız iddialarla yıpratılmak istendiğini belirten Aldan, "Geçen 25 Aralık'ta, gazeteci Yavuz Oğhan'ın radyodaki programına katıldım. Buradaki konuşmamdan sadece bir cümle alınarak, yapılan şikayet üzerine hakkımda soruşturma başlatıldı. Eğer, o radyo programındaki konuşmamda 15 Temmuz gazilerine ya da mağdurlarına yönelik bir tane olumsuz sözcük varsa, o vakit vekilliği bırakırım" diye konuştu.

'BAKANLAR KURULU GÖZDEN GEÇİRMELİ'

Darbeye karşı çıkanlara hakaret etmediğini söyleyen Ömer Süha Aldan, 696 sayılı KHK'deki yargı sorumsuzluğu düzenlemesinin eleştirdiğini ifade etti. Aldan, şunları söyledi:

"15 Temmuz ve devamında cereyan eden olaylar diye bir ibare ile başlıyor. Bu ibare yanlıştır. Yıllara sari olarak yaygınlaştırılabilir. Yarın birileri çıkar, her şeyi bir darbe girişimi olarak nitelendirir, insanları zor duruma düşürebilir. İnsanlara saldırabilir, bu doğru değildir. Madem yapıldı, 15 ve 16 Temmuz 2016 yazarsanız maddenin başlarına, olur biter. Bu nedenle de bu karışıklığı gidermek için bir an önce Bakanlar Kurulu tekrar toplanmalı ve bu maddeyi tekrar gözden geçirmeli."

'PARAMİLİTER GÜÇ YARATILMAK İSTENİYOR'

Düzenlemeyi "çok tehlikeli" olarak nitelendiren Aldan, "Bu nedenle oluşacak toplumsal muhalefete karşı, paramiliter bir güç yaratılmak isteniyor. Ondan sonraki konuşmalarımda da o ibarenin geçtiği konuda da ileride Gezi benzeri bir olay olduğunda da 'İşte, benim elimde bir sürü adamım vardı' diyebilirsiniz. Bu noktadaki kastettiğim kişiler son günlerde sürekli televizyonlarda artık gördüğümüz, ellerinde tüfekler olan, topluma korku saçan ne idüğünü anlayamadığımız, kim tarafından finanse edildiğini bilemediğimiz bazı gruplardır. Bunun dışında herhangi bir kişiye bir söylemim söz konusu değildir" diye konuştu.

'HANGİ LAFIN SUÇ OLUP, OLMAYACAĞINI İYİ BİLİRİM'

Uzun yıllar başsavcılık görevi yaptığını söyleyen Ömer Süha Aldan, "Hangi lafın suç olup, olmayacağını gayet iyi bilirim. Şöyle bir de şey var, adaletin kestiği parmak acımaz" dedi.

Aldan, yaşananların nedeninin Reza Zarrab ile ilgili yaptığı araştırmalar ve hayali ihracatları ortaya çıkarmış olması olduğunu öne sürdü. Aldan, bunlarla ilgili belgeleri açıklamasından sonra karalama kampanyası ile yüz yüze kaldığını savundu.

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın Sesi FM'de Yavuz Oğhan'ın programına katılan Ömer Süha Aldan, 696 sayılı KHK'de yer alan "Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler"e ceza muafiyeti getirilmesini eleştirmişti.

Aldan, "Bundan sonra hiç kimse hukuki güvence beklemesin, herkes buna göre davransın. Bu düzenleme, benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığını toplumda yayma anlayışıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Aldan'ın konuşması hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. (MUĞLA/DHA)