Sezgin Tanrıkulu, Ümit Horzum'un kaçırıldığı iddiasını Başbakan Yıldırım'a sordu

CHP'li Tanrıkulu, Horzum için önerge verdi. Tanrıkulu, araştırma yapılıp yapılmadığını sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’a Ümit Horzum’un kaçırıldığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Ankara'da Ümit Horzum'un kaçırıldığı iddiaları TBMM'ye taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İddiaları Başbakan Yıldırım'a aktaran Tanrıkulu, konuyla ilgili bir araştırma yapılıp yapılmadığı sordu.

Daha öncede başka kaçırma iddialarının gündeme geldiğini belirten Tanrıkulu, Yıldırım'a şu soruları yöneltti:

"1. Ümit Horzum’un 06.12.2017 Çarşamba günü akşam saatlerinde yaklaşık 18.00 sıralarında Ankara İli Yenimahalle İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı (İstanbul Yolu) numara 244 adresinde bulunan A City AVM isimli iş yeri yakınlarında kaçırıldığı iddiaları doğru mudur?

2. Ümit Horzum’un kullanmakta olduğu aracın önünün kesilerek, camları filmli siyah bir minibüse zorla bindirilerek kaçırıldığı iddiası doğru mudur?

3. Ümit Horzum’un eşinin, Ümit Horzum’u bulabilmek için, şikayet ve yardım talebi ile Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurularda bulunduğu, ancak, başvuruları esnasında, kaçırma konusu dikkate alınmaksızın eşinin gözaltında olup olmadığının kontrol edilmekle yetinildiği, herhangi bir yazılı müracaatının alınmadığı, tarafına da herhangi bir evrak verilmediği iddiaları doğru mudur?

4. Anılan tüm iddialar ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatacak mıdır? Başlatılmışsa, güncel akıbeti nedir?

5. Ankara’da biri 15 Temmuz Darbe Girişiminden önce olmak üzere 7 kişinin kaçırılması ile ilgili olarak 26.04.2017 tarihinde vermiş olduğum 7/13495 esas numaralı yazılı soru önergesi yanıtlanmamış, akabinde, 04.07.2017 tarihinde vermiş olduğum 7/15204 esas numaralı yazılı soru önergesine de yanıt verilmemiştir. Olayların hepsinde camları filmli siyah minibüsten bahsedilmektedir. Söz konusu takip ve kaçırma eylemleri kimler tarafından yapılmıştır?

6. Kaçırılma olaylarında güvenlik kamerası kayıtlarında görünen araçların plakası saptanmış mıdır?

7. Araçların kimin ya da hangi kurumun adına kayıtlı olduğu araştırılmış mıdır? Araştırılmamışsa, bunun gerekçesi nedir?" (HABER MERKEZİ)