ABD'de Barış Akademisyenleri için imza kampanyası

ABD'nin üniversite sendikası UUP barış akademisyenleri için imza kampanyası başlattı. UUP akademik özgürlüklere saygı talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin en büyük yüksek öğrenim sendikalarından Birleşik Üniversite Meslekleri (UUP) Barış İçin Akademisyenler Grubu için bir imza kampanyası başlattı.

UUP bünyesindeki Risk Altındaki Meslektaşlar (SAR) tarafından online olarak yayınlanan bildiride Barış İçin Akademisyenler grubunun barışçıl bir biçimde ifade özgürlüğünü kullanmalarına misilleme olarak haklarında cezai soruşturma açıldığını söylüyor. SAR, haklarında yedi, yedi buçuk yıl hapis cezası istenmiş olan kaç akademisyen olduğu hakkında net bir bilgi olmadığını gün aşırı her üniversitede bildiriyi imzalayan çok sayıda akademisyene aynı anda dava açıldığını söylüyor. SAR, Galatasaray, İstanbul, Boğaziçi, Özyeğin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar, Yıldız Teknik, Yeni Yüzyıl ve Nişantaşı dahil olmak üzere en az 10 üniversitenin öğretim üyelerine dava açıldığını söylüyor.

HÜKÜMET AKADEMİK ÖZGÜRLÜKLERE SAYGI GÖSTERMELİ

SAR Türkiye hükümetine bu tehlikeli gidişi tersine çevirmesini, davaları, soruşturmaları, suçlamaları ve seyahat yasakları gibi yaptırımları kaldırarak ve yargı sürecinin uluslararası standartlara uygun, adil bir mahkeme süreci işleterek akademik özgürlüklere saygısını ortaya koymasını talep ediyor. UUP Başkanı Fred Kowal ve Akademisyenlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jamie Dangler da Barış İçin Akademisyenler grubunun kaleme aldığı 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza attığını açıkladı. (Haber Merkezi)